Deprem Korkusu

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

İzmir depreminden sonra artık içimi iyice korku saldı. Kocaeli de oturuyorum ve yakında istanbul depremide bekleniyor. Yaşadığım bina 99 depreminden kalma. Çokta sağlam değil. 1. Katta yaşıyorum, evde kedim kuşum ve tavşanım var. Kedimin benim için yeri çok ayrı evimde doğdu elimde büyüdü. Deprem anında ilk aklıma o gelir herhalde. Bazı düşüncesiz insanlar deprem olunca hayvanları evde bırakıp kendileri kaçmışlar çok yanlış gerçekten, o korku ile evladını unutur mu insan? Hayvanlar da evladımız. Her gün deprem korkusu ile yaşıyorum, kedimi tuvalete giderken bile yanımda götürüyorum, deprem olursa onu ararken kendi canımdan olmayayım diye. Biliyorum Allah verdikten sonra ben de ölebilirim kedim de, ama deprem anında onun kaybolmasını istemiyorum. Sizin de böyle korkularınız var mı? Yaşadınız mı? Bu durumda neler yapmayalıyız? Sizce yeterince bilgili miyiz?

13 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Deprem sırasında kedisini köpeğini almayanlara bir şey diyemiyorum ben o durumu hic yaşam adım onlara bu yüzden kizamam. O can haliyle insanlar kendi oz insan çocuğunu unutanlar var. Birini alıp diğerini almayan. O durumda insanlar bunu dusunememis olabilir. Özellikle edielr o zamanlar yatak altına saklanıyor onu çıkarmak için 10-20 dk gerekli. Deprem dediğimiz şey 5-10 sn de gerçekleşiyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bakın sizde ilk kediniz koşarım diyorsunuz tavşanlar kusunuz kalıyor bu durumda evde. :l yani o korku stresle kim ne yapacak yapmış bilemeyiz bu yüzden kimseyi suclayamayiz.

Bikedi
Bikedi

13753

Valla aslinda hepimiz deprem aninda yapilmasi gerekrnleri biliyoruz ama o anda yapamiyoruz. İzmire komsu bir sehirde oturuyorum. Deprem aninda tek yaptigimiz kedimle koltukta birbirimize aptal aptal bakmak oldu. Siddetli bir deprem aninda hayat ucgeni kurmak kediyi de yaninizda tutmak gerek. Kedimin boxunu hayat ucgeni kurmayi planladigim yere koydum. Deprem cantasina da mama koydum. Ama dedigim gibi deprem aninda resmen aptallasiyorum...

Ayselgns
Ayselgns

113116

Benimde en büyük endişem deprem anında panikle onu bırakıp kendimi dışarıya atmak.


Sağlıklı düşündüğümüzde, bende herkes de asla bırakıp çıkamayız, hatta öleceğimi bilsem çıkamam onsuz diyorum. Canımız gibi baktığımız evcil hayvanlarımız için hepimiz böyle düşünmüyor muyuz ?


Fakat deprem bir şok etkisi , travma , o an sağlıklı düşünemeyebiliriz. Allah'ım o anda onları bırakıp gidecek kadar panik yaşatmasın bizlere.

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

Benim kedim biraz umursamaz, süpürgeyi karnına koyarız ses çıkarmaz kurutma makinası ile kuruturuz uyur. Sese karşı pek korkusu yok ve deprem olursa saklanacağını sanmıyorum ki artçı depremler oldu ve hep uyuyordu. Bizden çok ve erken hissediyor kedi köpekler, bu durumda biraz şanslıyım ama deprem en büyük korkum.

Succubus
Succubus

10369

Ben de ufak çaplı bir deprem çantası hazırladım çakıl için. Bir boyunluklu bir de göğüsten gezdirme tasması koydum. Boyun tasmasına künye yaptırmayı erteliyordum. Onun siparişini verdim. Mama ile birlikte su koyabileceğim bir kap da ayarlamayı düşünüyorum. Hatta direk gezdirme suluğu alıcam sanırım, çünkü çok su içer benimki, mamadan çok suya düşkün. Bir de şok halinde olursa ya da genel olarak kendimi de sakin tutmak için sevdiği bir oyuncağı ile sütlü tekli paketlenmiş ödüllerden koydum içine. Çok az yer kaplıyorlar zaten.
Sokakta tuvalet sıkıntısı çekeceğim kadar bir duruma düşersem de gezdirme tasması sayesinde toprak bir yerde takılmayı düşünüyorum. Ben de birkaç gündür ayrıntılı olarak benzer hesaplar yapıyordum yani

NidaE
NidaE

1038

Iki kere yakalandım depreme (akhisar ve elazığ) ikisinde de kendimi boşverip kedime koştum ilkinde ben de ilk kez depremle karşılaşmıştım o panikle bile aklıma ilk gelen kedimdi ikincide evde misafir kedi de vardı ikisini birden yakaladım eşim önce kendi canını kurtar diyor ama benim önceliğim hep müjgan


Ama deprem çantası şart maması suyu kullanıyorsa ilaçları göğüs tasması olmazsa olmazlar

baranertaga
baranertaga

12029

Biraz saçma olacak ama Konya Karaman gibi deprem olma ihtimali az olan illerimize yerleşmeyi düşünübilirsiniz. Onun dışında bir deprem çantası hazırlayın yanınızda bulunsun

fadime35
fadime35

2371

Ben depremde evde tektim. 3 kedim var bu yüzden dışarı çıkmadım. Hangisini , nasıl alayım yanıma? Tek başlarına da bırakamam, ne olursa beraber olsun dedim. Evde tasma takmaya karşı biri olarak künyeli tasma almaya karar verdim, depremde kaybolan hayvanları görünce.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

Raubeyaz
Raubeyaz

9172

@zeybepulku haklısınız ilk kedimi düşünürüm çünkü hayatımda uzun süredir yeri var, tavşan ve kuşum 2 günlükler. Hangi birini evden çıkarmaya çalışayım düşünemem. Büyük ihtimalle deprem anında evden çıkmam çok kolay olsada evden çıkmak istemem daha önce ki depremlerde de evde oturdum. Büyük bir deprem olursa diye önlemler alıyorum, tüm evlatlarımı odamda vakit geçirdiğim için yanıma aldım, deprem çantası hazırlamak yerine onların mamalarını malzemelerini koydum. Kendimden çok onları düşünüyorum çünkü deprem yardımı yapılırken hayvanlar arka plana atılıyor, aç kalmalarını yuvasız kalmalarını istemem.

ecekirdekci
ecekirdekci

1297

Ben İzmir'de oturuyorum depremde iki kedim iki ayrı yere kaçtı. Biri irice biraz o yüzden gördüm nerede olduğunu fakat diğeri karyolamın altına girmiş, baktığımız halde göremedik koyu renk olduğu için. 15-20 dk aradık annem o kadar panik oldu ki tamam birini alıp çıkalım sonra döner diğerini ararız dedim. Son bir kez telefonun ışığıyla baktım da gördüm, ikisini de çantalara tıkıp mama alıp çıktık.
Çanta hazırlamışsınız zaten bir de yapabiliyorsanız tasmaya alıştırsanız iyi olur bence uzun süre dışarıda kalmak gerekirse işinize yarar.

sforselin
sforselin

119776

Kumundan da birazcık armak iyi olabilir ek olarak. Reddedebilir dışarıya yapmayı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 773 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR