5 Seçeneğim Var Hangisi?

Gofretsla
Gofretsla

116585 Puan

Anket

BARF DİYETİ(UZUN YAŞAM,DAHA AZ RISKLI BİR HAYAT,LEZZETLİ,KALİTELİ, İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLİYORSUN....
(4 oy)
TOW(TASTE OF the WILD) %75 ET,ŞİKAYET NERDEYSE ALMAMIŞ,BİR KERE TOPLATILMIŞ,BESLEYİCİ YORUMLARI,MUHT
(0 oy)
N&D(Natural&Delıcıous) tahılsız ve az tahılsız seçeneği,%65 et oranı,birkere toplatılmış,lezzxetli,ş
(5 oy)
Acana&Orıjen %60 et oranı (acana),%90 et oranı (orıjen),bir kere toplatılmış,,lezzetli,,olağanüstü
(3 oy)
Toplam (12 oy)

BU 5 KARARDAN BİRİNİ KÖPEĞİME YEDİRECEĞİM ARTIK MAMA KONUSUNDAN BIKTIM SİZCE HANGİSİNİ VERMELİYİM????

6 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bunlardan en iyisi Barf çiğ diyeti. Kedi ve köpek beslenmesinin en iyi şekli bu. Yurt dışında çokça kullanıldığını ve Barf ile beslenen kedilerin 20-25 yaşını gördüğünü okumuştum. Fakat bu Türkiye şartlarında zor olan bir yöntem diye düşünüyorum. Nedeni ise hormonsuz et bulma zorluğu,içindeki vitamin değerlerini dengeleme zorluğu,yurt dışında sırf barf için toz halinde dengeli vitamin karışımları satılıyor.Türkiye'de satılmadığı için vitamin olayı çok zor olur diye düşünüyorum. Birde parazit olayını yok etmek için eti aşamalardan geçirmek gerekiyor. Bunlar haricinde Türkiye 'de hazır Barf ürünleri satılıyor. Ben incelemiştim daha önce sadece et çeşidinin azlığı olumsuz gelmişti bana. Bir bakın derim.


Diğer mamalara gelirsek Türkiye 'de ve yurt dışında en iyi mamalar arasında Orijen var diye okumuştum,araştırmalarımda. Sonra Acana en iyi yazdıklarınız arasında.
Fakat ikisini de kullanıp çok sorun yaşayanlar var Türkiye'de. Köpeklerde idrarda kristalleşme yaptığını okumuştum. Kediler de bir sürü şey okudum. Ben kedim için Acana kullanıyordum ama artık kullanmak istemiyorum. Bu ay sonu bırakıp Brit Care'e geçeceğim.
N&D hakkında hiç kötü bir şey duymadım. Ne kopeklerde ne kedilerde. Ve benim çok beğendiğim bir marka iki hayvan içinde.
TOW hakkında bir araştırma yapmadığım için yorum yapamıyorum.
Son olarak Brit Care 'e hiç baktınız mı? Ben çok beğendim içeriklerini.

tika_waylan
tika_waylan

13980

En iyisi Barf da Turkiye'de zor ya. Diger mamalar icin de yorum yapamayacagim her hayvana her mama gitmeyebiliyor super mama diyorsun olmuyor. Orta kalite mama daha iyi yapiyor. Kopeklere tahilsiz mamaya gerek var mi ayrica? Kopekler kediler gibi tam etobur degiller. Sadece merakimdan sordum cok fazla bilgim yok.
Tek bildigim Barf'in cok iyi oldugu.

Orijen bu koşullarda asla. Normal koşulda 250 metre çok çok az. Ne olursa olsun, kontrollü egzersizlerinizi artırın. Önerim kendi yapacağınız Barf veya Raw diyetidir. Piyasada satılanları önermem. Yine Acananın da protein oranı fazla, kaşınma, deride yara, aşırı tüy dökülmesi ve obezliğe yol açabiliyor. N&D ise en ideali.


Barf diyetini anlatmak isterim biraz. Sirkeyle yıkanmış olan etleri makineden geçirirken sebzeleri haşlıyoruz. Sebzeler haşlandıktan sonra sebzeleri de makineden geçiriyoruz. Karıştırıyoruz et ve sebzeyi. Buzdolabı poşetlerine öğünlük olarak poşetliyoruz. 48 saat buzlukta/ derin dondurucuda bekletiyoruz. 7-8 saat önce buzdolabına koyuyoruz, çözünüyor ve servis ediyoruz. Bu diyetin içerisinde sirkede bekletilmiş çiğ kemik de var. Diş temizliği için ideal. Kuzu kemiği veya dana kemiği tercih edebilirsiniz. Etde tavuk, balık, kuzu, dana vs eşit olarak öğünlere dağıtılmalı. Sebze olarak brokoli, havuç ve bezelye önerebilirim.


Birkaç kaynak linki vereceğim Barfla ilgili. Mutlaka inceleyin:


http://forum.petarkadas.com/kopek-beslenmesi/barf-cig-diyet


Olumlu ve olumsuz tüm yönlerini ele alan bir kaynak:


http://www.rottder.org.tr/beslenme/barf-beslenmesi


http://goldenjessie.blogspot.com.tr/2010/07/barf-diyeti-ve-faydalar.html?m=1


Ne kadar kaliteli ve pahalı bir mama da alsanız arkasındaki gerçekleri anlatan ve son önereceğim kaynak:


https://sevgilikopegim.com/2015/06/21/kopek-mamalarinin-ardindaki-korkutucu-gercek/


Son olarak, her daim özelden yardım isteyebilirsiniz :)

Gofretsla
Gofretsla

116585

evet BARF markasına bakmıştım türk malıymış et oranı %60 ben pek beğenmedim içeriğini ne yalan söyleyeyim TÜRK MALINA GÜVENMİYORUM dollfacepersian. ama yurtdışında kapalı barf mamalar var ama ben veterinerimden tarif alıp kendim yapabilirim diye düşünüyorum.Brit careinde et oranı az geldi bana %59-%65 profınea baktım fiyat çok uygun ama 3yıldız almış amerikada onuda eledi,m N%D VE ORIJEN,BARF VAR AKLIMDA ACANAYI ELEDİM

Gofretsla
Gofretsla

116585

SONUÇ OLARAK AKLIMDA -ORIJEN(KÖPEĞİM DİYAFRAM FITIĞI AMELİYATI OLDU. ZIPLAMASI YASAK VE BEN ÇİŞİNİ KAKASINI YAPTIRIP HEMEN EVE GETİRİYORUM ESKİSİ GİBİ 250M YÜRÜYEMİYOR)

Gofretsla
Gofretsla

116585

ORIJENIN PROTEİN ORANI FAZLA EĞER BU PROTEİNLERİ YAKAMAZSAM OBEZ OLABİLME İHTİMALİ VARMI? BUNDAN KORKUYORUM -BARF AKLIMA EN YATAN BU ETLERİ YIKAYIP BUZLUĞA 72 SAAT ATIP ÖYLE KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORUM PEKİ BU ETLER ÇÖZÜNECEKMİ? YİNE BAKTERİ OLUŞURSA NE ANLAMI KALIR Kİ? -N&D (bunun et oranı çok güzel fiyatıda çok uygun) -tow(mamayı dıomand adlı bir şirket yapıyormuş birkere toplatılmış ama et oranı %85 bu çok güzel birşey ama dıomand kötü bir şirketmilş ve bu konuda beni aydınlatacak kimse yok:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1200 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81364 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR