Yavru Kedimin Kakası Topaklanmıyor?

Arkadaşlar herkese selam. Henüz 2 aylık olan yavru bir kedim var. Sahibinden alırken kum alışkanlığı edindiği söylendi fakat tuvaletini yaptıktan sonra üstünü örtmüyor hatta kumu fazlasıyla doldurmama rağmen hiç kazma işlemi bile yapmadan direkt olarak üstüne yapıyor. henüz tecrübesiz olduğum için 2 çeşit kum almıştım biri van cat ince taneli biri orta taneli biocats bianco bentonit extra topaklanan kum. Nasıl rahat edeceğini bilemediğim için iki kumu karıştırıp tuvaletine koydum. Fakat çişi topaklanmasına rağmen dışkısı asla topaklanmıyor. Uzun süre beklememe rağmen parçalanıyor ve üzerinde 0 kumla poşete almak durumunda kalıyorum haliyle kumun geri kalanını da kokutuyor kısa süre de. Bu durumu yaşayan var mı aranızda? oğlumun dışkısıda epey sert acaba hem ondan hem de kumdan kaynaklanıyor olabilir mi? o kadar da para verdim kumlara hem 10 litrelik aldım ne yapsam bilemedim yardımcı olursanız çok sevinirim..

8 CEVAP

chromatica
chromatica

3747

benim kedide 2 aylık, kakasını yaptığı zaman ben direk poposunu silip kakayı da örtmeden alıyorum çünkü örtmeye çalışırken kakaya basabiliyor... kedinizi kuma götürüp patisiyle eşelemeye çalışın belki yavaş yavaş alışır

ayliny
ayliny

2042

Kedinizin patisini kuma sürtün. Kumu komple yenileyeceğiniz zaman sizde onun önünde kumla oynayın. Zamanla alışacaktır. Tuvaletini yaptığında kürekle üstünü de örtebilirsiniz o görüp öğrenir belki.

Hennessy
Hennessy

814

ya kedinizin dışkısı çok serttir ya da kumun başarısı iyi değildir yoksa üstünü örtmese bile kakanın alt kısmına kumların yapışması gerekir hangi marka mama kullanıyordunuz

ayliny
ayliny

2042

Kumdan kaynaklı olabilir. Kumu değiştirin bence.

Pati_28
Pati_28

103523

Ben kum markası olarak pisi pisi yi kullaniyorum pudralı olanından hiç koku yapmıyor ve güzel topaklaniyor :)

cevaplarınız için teşekkür ederim, kumunu örtmesini sağlayacağım. ama asıl problemim kumun topaklanmaması olayı. Yani ben dışkıyı örtmeme rağmen asla kum yapışmıyor üstüne topaklanma oluşmuyor. Sinirlerim bozuldu günlerdir nedenini bi türlü çözemedim. Bir de kumu değiştirirken eldiven takın diyen bir kesim var o da kafamı karıştırdı çünkü henüz aşıları yapılmadı. Çaresiz kaldım anlayacağınız..

proplan kitten mama kullanıyorum ona alışmış gelmeden önce fakat yemiyor. yaş mama kullanıyorum karışık deneme sürecindeyiz henüz :)

Hennessy
Hennessy

814

mamayı değiştirmenizi öneririm zaten yemiyormuş sevmiyor demekki :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 337 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR