Köpeğimin Traştan Sonra Huyu Değişti, Agresif

Boni-Mia
Boni-Mia

280 Puan

Merhabalar!
Boni traş olduktan sonnra, huyu değişti. 1 haftadan fazladır bu şekilde. Aşırı agresif, herkese bağırıyor, havlıyor. Severken bile daha fazla ısırmaya başladı. Yoldan geçenlere falan hırlıyor.
Özgüveninin düştüğünü ve bu sebeple biraz agresyon geliştirdiğini düşünüyorum. Ne zaman geçer bu? tüyleri ne zaman kendine gelir?


(Evet dostlar, traşın çok zararlı olduğunu biliyorum. Ancak maltese oğlum Boni'de yoğun pirelenme ve kıtık oluşumu olunca, veteriner kesmeyi önerdi. Bir seferlik birşeydi. Zararının çok fazla olduğunu bildiğimden, bir daha böyle birşey yaptırmam zaten. )

2 CEVAP

Petlover34
Petlover34

103334

Çok normal değil mi köpek tıraş edilmiş ve psikolojisi bozulmuş öldürmediğine şükredin. Dediğiniz durumlar için tıraş değil ara makas uygulanıyor iran kedisi olan arkadaşım var hiç tıraş edilmedi hayvan sağlığı için ara ara makas atılıyor. Kaliteli besleme yapıp sık sık tarayacaksın. Pire damlası her ay yapılacak. Bu kadar...

zibityus
zibityus

11845

köpeğe saygısızlık yapıldı. hayır demesine rağmen kimse onu dinlemedi. istismara ve tacize uğradı. köpek beden dili öğrenmeli ve köpeği anlayabilmeli onunla iletişim kurabilmelisiniz. kral köpek ailesini araştırmalısınız. köpeğe sevmek için dokunmayı, sarılmayı, öpmeyi konuşmayı bırakmalısınız. köpeğin gözünde bunlar saygısızlıktır çünkü siz yönetici köpek değilsiniz ve köpeklerde sevginin tanımı bu değildir. yönetici olduktan sonra bunları yaparsanız, köpek saygısızlık olarak algılamaz ve mutsuz olmaz. eğer şimdi yapıyor ve köpek sizi ısırmıyorsa tamamen köpeğin tolerasyonundan kaynaklanıyor demektir. her köpek bir yere kadar tolere edebilir insanlar da öyledir aslında. insana da saygısızlık yapılsa ve bir de uyarıları dikkate alınmazsa hatta dilini bilmezler ve beden dilini de görmezden gelirlerse, insan da en sonunda sert bir uyarı verir.


https://www.youtube.com/playlist?list=PLMhSnKShK_RTklCLmfEeBXT8TB0eeIeHf

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR