Mama Hakkında Yardım

SedaSD
SedaSD

2303 Puan

Merhaba öncelikle;


2.5 aylık bir dişi kedi sahibiyim. Nd yavru kediler için olan mamayı kullanıyoruz. Bir aksilik çıktı ve şu an Royal Canin baby cat var elimde. Nd ile Royal'i karıştırıp versem bir sorun olur mu? Sonuçta nd tahılsız, bu yüzden soru işareti oldu aklımda.

9 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Tarihi baya eski bir soru biliyorum ama Gofretsla ikisini karıştırdığı zaman protein oranı toplamları kadar değil ortalamaları kadar olur

SedaSD
SedaSD

2303

Gofretsla arkadaşım, bir problem olacağını mı düşünüyorsun?

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben Acana ile Pro plan'i karistiriyordum. Simdi Orijen var elimde onunla Pro Plan'i karistiracagim.
Direkt gecisler cok zararli diye biliyorum ishal, kabizlik falan yapiyor.
Ben tahilsiz mama ile tahilli mamayi karistirmanin bir zararini ya da ekstra bir faydasini gormedim

SedaSD
SedaSD

2303

Peki aynı paket içinde mi karıştırıyorsunuz yoksa mama kabına dökerken ayrı ayrı paketlerden mi?

Gofretsla
Gofretsla

116585

n&d gibi super premıum güzel bir mamnın royal canınle karıştırılmamasını öneririm royal canın berbat bir mama yurtdışışndan alabilirsiniz DAHA UCUZA mesela ******.COM.UK yada MİSCOTA.COM.UK

tika_waylan
tika_waylan

13980

Mama kabinda karistiriyorum bir zarar gormedim ekstra bir fayda da gormedim. Ama elimde Acana ve Orijen vardi ve onlari degerlendirmek istedim Pro Plan fiyati uygun oldugu icin onu alabiliyorum belki ileride degistiririm simdilik boyle yapiyorum.

SedaSD
SedaSD

2303

Sürekli olarak karıştırıma yapmayacağım. şu an elimde royal canin var ve atmak gibi bir eylem yapmayacağım için bir seferlik karıştırmayı düşünüyorum. Bunun bir zararı olur mu diye sizlere sormak istedim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Eger endiseleniyorsaniz sokak.kedilerine ya da barinaklara bagis olarak verebilirsiniz. Ama Royal Canin icin kotu seyelr soylense de cevremde kullanan ve kedileri cok saglikli olanlar var veterinerler de oneriyor. Her kediye her mama gitmiyor bunu da belirtiyim.
Karistirirken Royal'i cok az koyun cunku mama gecisleri kedilere zararli olabiliyor daha once de belirttim mama varsa elinizde tabi ki kullanin ama dedigim gibi cok az ben Acana ve Orijen'i bile cok az koyuyorum ki en kaliteli en guzel mamalar ona ragmen cunku benim kedim Pro plan'a alisik degisik bir mamayi direkt vers ona zarari olabilir.
Bir arkadasim Hills'e gectiginde kedisi kabiz olmustu ve kusmustu ki Hills'in icerigi guzeldi. Bunun sebebi de alisik olmadigi yeni bir mamaya gectigi icin.

Gofretsla
Gofretsla

116585

Evet açıkçası ikisinin protein oranı%60 oluyor böyle olunca kedi fazla hareket etmezse obez olabiliyor on proteinlerin yakılması lazım mesela. Royal caninde sağlıksız bir mamadır.tuz ve tahıl oranı yüksektir. Benim köpeğinde çok kotu şeylere sebep oldu.(daha sık kaka yapma,ölmüş gibi yiyor resmen üstelik kepeklenmeyide arttırdı) yurtdışından N&D çok daha ucuz Türkiye göre önerdiği m sitelere bakabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 990 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR