Kedi Sahiplendirmek İçin İl'den İle Gönderim Yapan Bir Üye Var Mı?

newmoonie
newmoonie

922 Puan

Merhaba arkadaşlar. Sahiplendirmek adına heryere gönderim yapan birini tanıyor musunuz?


Kişiler ile iletişime geçtigimde kedileri ya sahiplendirilmiş oluyor, ya başka bir şehire gönderim yapılmıyor ya da kedileri ücretli oluyor (bu sitede değil).


Uzun zamandır bir kedi arıyorum heryerde. Hem sitelerde hemde sokaklarda arıyorum hergün ve HAYTAP'a bile mail attım ama geri dönen olmadı maalesef. 1 tane sahipsiz yavru kedicik bulamıyorum bir türlü. Ne kadar zormuş!

32 CEVAP

Badems
Badems

12123

Herkes her yere gönderim yapar. O nakil masrafı sizden çıkacağı sürece. Instagram'da şu hesaplara bakın : kesmeseker, askpatinefestir, silivricanlari, sokaklarbileyasakbize. Bu hesaplarda hergün yığınla kedi/köpek paylaşılıyor sahiplenebilmesi için. Pet Nakille her yere gidebilirler. Ben Balıkesir'e 3 aylık bir yavru gönderdim bu sayede.

newmoonie
newmoonie

922

70'den fazla kişiye farklı farklı sitelerden pet naklini/pet taksisini kullanarak sahiplendirme yapabileceklerini söylediğim halde, ve kargo ücretini kendim ödemeyi kabul ettiğim halde kimse kabul etmedi yani sizin dediğiniz gibi olmadı maalesef.


Bazıları kedinin psikolojisini etkiler diye kabul etmedi, bazılarına pet naklinin ne ve nasıl olduğunu anlattığım halde anlamamayı tercih etti ve bazılarının zamanının olmadığını ve kendi şehirleri içinden kedilerine şans tanımak istediklerini söylediler.


Yaşadığım yerde havaalanı bile yok zaten.

Badems
Badems

12123

Dedigim hesaplara baktiniz mi peki ? Cunku hepsi nakille bir yerlere gonderiyor o yuzden onlari soyledim. Valla hicte etkilenmiyorlar ben de yolda ne yapicak diye kara kara dusunuyordum gittigi gibi oyuna dalmisti yeni sahibiyle..

Badems
Badems

12123

Bir de neyi kabul etmiyorlar anlamadim. Sokakta zaten olup gidiyor hepsi. Arabada yolculuktan daha mi iyi bu durum ? Ben etrafimdan yavru kedi bakacagim sizin icin. Eger isterseniz de bizzat ben teslim ederim pet nakile. Hem sahiplensin istiyorlar hem bahane olucak is degil.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Durumunuza gerçekten üzüldüm. 7 aylık kediciği sahipleneceğinizi düşünmüştüm,olmaması kötü olmuş. Umarım bir kedicik bulursunuz

newmoonie
newmoonie

922

@inci_kedi Evet bende veterinerlere bakmayı düşünüyordum ama barınaklarda bile kedi olmayan bir şehirdeki veterinerlerde kedi bulunur mu şüpheliyim...

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ama pet nakili siz odemelisiniz genelde kedi sahiplendirenler sokaktan ya da barinaktan aliyor evibde baska keidler oluyor onlarin ilk asilarina ucret oduyor.
Mesela ben de kedi bulmustum sokakta hemen veterinere goturmustum ic dis paraziti bakimlarini yaptirip oyle evime almistim vr sahiplendirme ilani acmistim. Muhtemelen o yuzden kendielri nakil ucreti odemekte zorlanabilir yakin bir yere gidip kendisi alacak ya da aracla yakin olarak goturebile ve kleri yerleri isterler. Tabi ben kendi acimdan dusundum ama cok acil olsa maddi durumum yerinde olsa ilk asilarini yaptirmamis olsam mesela nakil ucretini odeyip baska sehire gonderirdim.
Yasadiginiz ilde hic barinak yok mu? Ya da cevre ilcelerde? Birkac intagram hesaplarinin adreslerinu diger gonderinin altina yazdim. Bence bir an once İnstagram hesabu acin ve kedi sahiplendirme hesaplarini takip edin. Veya bir arkadasinizdan rica edin bizim de aklimizda olsun gorursek size yazalim insallah sahiplenirsiniz kedi ama anlamiyorum nasil sokakta kedi olmaz her yerde olur cok mu soguk yasadiginiz yer kediler bir yerlere siginup saklanmis olabilirler mi?

Canimmecnun
Canimmecnun

232

Öncelikle merhabalar kedi sahiplenmek istiyorsaniz bulundugunuz ildeki barınaklardan sahiplenmeniz cok daha mantikli olur bence orada bakima ihtiyaci olan sevgiye ihtiyaci olan bircok hayvan dostlarimiz var hem onlari ziyaret etmis olursunuz hemde onlardan 1 tanesine de olsa yuva bulmus olursunuz baska illerden nakil yapip kedi sahiplenmenize gerek yok

newmoonie
newmoonie

922

@Badems Gerçekten çok teşekkür ederim uğraştığınız için. Sizler gibi anlayışlı ve iyi insanlar olduğu için bu site çok şanslı.


O ilanların ikisi sona ermiş ama diğer ikisi ile irtibata geçmeye çalıştığım halde cevap yok hâlâ kaç hafta oldu. Çok teşekkür ederim.

inci_kedi
inci_kedi

781

iyi akşamlar bulunduğunuz yerlerdeki veterinerlere de bir bakın derim...benim bir tanıdığım veterinerden kedi almıştı bazı veterinerler yavru kedi sahiplendirmesi yapıyor bana alırsa bi sorun derim...

newmoonie
newmoonie

922

@Badems Hesaplara bakmadım sosyal medya kullanmadığım için ama bakmayı düşünüyordum, taa ki eşim haklı olarak bir kedi sahiplenebilmek için ücret ödemek istemeyinceye kadar. Adam artık pisi pisi diye sokaklarda bana kedi arayacak hale geldi. Hafta sonları ara sokaklarda kedi arıyoruz beraber, kendime gülesim geliyor artık.


Bahane kelimesini kullanmak istememiştim kendi çaplarında haklı olduklarını düşündüğüm için ama gerçekten de bir bahane gibi gelmeye başladı artık ve ücreti karşılamaktan vazgeçtim çünkü nakle harcayacağım o ücretle gidip bir kedi yatağı vs. gibi bir şey almak bile daha mantıklı geliyor artık.


İnsanların istedikleri şey kargo ile nakil ile hiç uğraşmamak ama 'acilen' sahiplendirmek için ilanlarında yollayabilecekleri şehirleri bile yazıyorlar. Sahiplenmek istediğinizde de ''yakın zamanda gönderemem'' gibi şeyler. O zaman ne acil yazın ne de o şehirleri ekleyin.


Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama eşim herhangi bir ücret vermek istemiyor kargoya. Bir şey diyemiyorum...

newmoonie
newmoonie

922

@dollfacepersian Sahiplenmeyi çok istiyordum ve sahiplendirmek isteyen bayanla da anlaşmıştık neredeyse ama son anda yaşadığım şehri İstanbul ile karıştırdığını öğrenince olmadı maalesef. Hayırlısı böyle imiş.

Yavru kedimi arıyosunuz bu arada nerede oturuyosunuz

newmoonie
newmoonie

922

Aksaray Merkez'de yaşıyorum ve Merkez'de sanırım bir barınak var ve sadece köpekler için olan bir barınak maalesef. Çevre ilçeler hakkında herhangi bir bilgim yok ama araştırdığımda ilçelerde barınak olduğu hiç bir yerde yazmıyor. Bende anlamıyorum neden hiç bir yerde bir yavruya rastlayamadığımı ama sadece birkaç tane yetişkin kedi gördüm, onlarda kaçıyor zaten. Doğu kadar soğuk değil ama soğuk bir şehir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3041 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR