Kedi Kısırlaştırma, Veteriner

Raubeyaz
Raubeyaz

9172 Puan

1 yaşında (hatta 3 ay oldu 1 yaşına gireli) erkek kedim var. Genelde burada ki herkes dişileri 7-8 erkekleri 10-1 arası kısırlaştırın gibi şeyler söylediler, koku bırakmasın kısırlaştırınca devam eder davranışlarına dediler. 10 aylıkken kısırlaştırmak için veterinere gittik fakat erken, ileride idrar sorunları olur dedi, koku bırakınca gelin dedi. 1 yaşına girdi, 3 ay geçti ama hâlâ kızgınlık belirtisi koku bırakma gibi durumları olmadı, hatta 7/24 uyuyor. Doğuştan kısır olabilir mi? Ya da mart ayından sonra mı başlar?

5 CEVAP

pathossmom
pathossmom

728

kedimi bugün kısırlaştırdık 1 ay önce ilk kızgınlığına girdi 9 aylıktı o zaman bu ay 10 oldu ve kısırlaştırdık ilk kızgınlıktan 1 ay sonrası en uygunudur benimki de erkek bu arada kısırlaştıktan 10 gün içinde durumu düzelir

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim kedimde hic koku bırakmadı 14 aylıkken kisirlastirdim. Benim vet hekimin 10 aylık önerdi o zaman kisirlastiracaktım hastalık geçirdik gecikti. Doğuştan kısır da olabilir ama düşük bir ihtimal. Sadece geç tamamliyordur.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Erken yapmanın kanıtlanmış çok büyük bir zararı yok gibi yine de siz bilirsiniz ama koku bırakmasını beklemeyin derim.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Erkek kedilerde kızgınlık tan 1 ay önce sonra durumu diye bir şey yok. Sağlık problemi yoksa her zaman kisirlasabilir. Dişilerde kızgınlık tan 1 ay önce ve 1 ay sonra tercih edilir genelde kanama riski azalsin diye.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Bazı kediler hiçbir kızgınlık belirtlisi göstermiyebiliyor ama bu kızgınlığa girmediğinin anlamına gelmez. Kısır olabilir ama bu %1 gibi bir durum. Ben kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım. Kızgınlığa girdikten 2-3 ay sonra kısırlaştırılan kediler kısır olmasına rağmen kızgınlıktaymış gibi davranabiliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR