Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Arkadaşlar aynı soruyu sormuştum ama az cevap geldiği için yine soruyorum çünkü benim için çok önemli kusuruma bakmayın... Kedim 2 aylık scottish fold 1.5 aylıkken bize geldi ve tuvalet eğitimini ben verdim evimiz ters dublex aşağıda annem yatıyor ve onun yanında yatmamı istiyor deprem korkusundan vs ötürü sırf bu yüzden 10 kg kum kabını yemeklerini her gün taşıyorum. Evimizin merdiveni çok yüksek ve kedim bensiz uyuyamıyor miuavlıyor o yüzden yanıma alıyorum. Önce kakasını yatağa yaptı daha çok küçük tutamamıştır dedim annem de söylendi ama anlayış gösterdi ertesi gün çişini yaptı annem yine tepki gösterdi ama sonra yine sevdi sorun yok dedi. Bugün yine ayağımızın dibine çişini yapıp üstünü örtmeye çalışırken annem yakalamış ve çıldırdı kadın. Artık bu evde istemiyorum yarın gidicek, sahiplendirelim diyip duruyor. Anne farklı yataklarda yatalım diyorum ona da hayır diyor yarın gidicek diyip duruyor. Bu hayvan niye böyle yapıyor anlamış değilim, sebebini bilen var mı? Lütfen söyleyin nasıl geçer bu? Yani tuvalet eğitimi de tam yukarıda hiçbir sorun olmuyor aşağı indirince de kumunu elimle eşelettiriyorum görsün diye daha ne yapayım?
Okula giderken 4.30ta kalkmam gerekirdi sadece bugüne özel 7.30ta kalkıcam diye mutlu olmuştum 3te kalktık bir daha da uyutmadı annem:D
Kumunu sevmemiş olabilir mi acaba ya da hergün düzenli temizliyor musunuz ?
Tuvaletinin yerinin sürekli değişmesi iyi değil, belli bir mekanı olmadığı için yapıyor olabilir. Bir tuvalet kabı daha alın ve her katta bir tane olsun. En çok tuvaletini yaparken kaçırdığı yere koyun diğer tuvaleti.
Tuvaletinin yerini sürekli değiştirirseniz böyle yapmaya devam eder maalesef. Kediler değişikliği sevmiyor hem de o daha çok küçük o yüzden hiç hiç yer değişikliği yapmamak lazım tuvalet sabit kalsın bir süre gözlemleyin bakalım.
Tuvaletini sabah öğleden sonra ve uyumadan önce değiştiriyorum aslında, kumunu sevmemiş olabilir belki çünkü kumunu yeni değiştirdim (Sanicat) ama yukarıda da yapmaması lazımdı o halde):
Bugün iyice gözlemleyeceğim kumunu yerini değiştirmezse hâlâ yapar mı diye teşekkür ederim ❤️
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.