Günde Kaç Gr Tüketmeli

Kokomina
Kokomina

1279 Puan

Sekiz aylıkken kısırlaştırdık , nd kısırlaştırılmışa geçtik ama sanki iştahı açıldı, günde 80 gr I geçiyor, paketin üzerindeki miktarI da kaç seferde Vereceğimizi de anlamadık , ilk muayenede vet yavruyken istediği kadar yesin demişti, rutininizi paylaşırsanız sevinirim , saat ve miktar takibi nasıl yapılıyor? Yapılmalı mı?

7 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Farmina bana yavru maması yese daha iyi demişti. Kısır mamasını geçtim, yetişkin maması için bile daha az yiyebilir diye uyarmışlardı jbmjb
Ben şu an istediği kadar mama yemesine izin veriyorum. Kendi az az sık sık öğünlerini ayarlıyor bizimki. Kilo problemi yoksa böyle devam edilebilir bence. Kilo sorunu varsa önerilen gramajı kedinize uydurarak, hızlı yeme probleminiz varsa küçük sık öğünlerle beslemeniz gerekebilir tabii.

sforselin
sforselin

119776

Ben hangi mamayla devam etmeliyiz diye sorduğumda 12 aylığa kadar yavru maması vermeniz daha iyi olur demişlerdi.
Kısır mamaların kalorisi daha az(yağ daha az). O yüzden daha çok yemesi normal bence. Kilo alacağını zannetmiyorum yavruluk döneminde.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ben Kedimi 4 öğün besliyorum. Tabii benimki 17 aylık kısır. Ama bence simdiden oğunlu çalıştırın derim sonra alıştırması zor oluyor. Kısır olduğu için daha hizli kilo alabilir hemde.
4-5 öğün beslerseniz iyi okur. Kedielrine sik sik az az yemeyi seviyor. Ben arada gece de veriyorum.
Melez sabah 7 öğlen 12 aksam 6 gece 12. Bazemleri gece 3-4'de bir öğün veriyorum.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Günde 2-3 öğüne bölerek kilosuna göre yazan miktarı (örn. 50) geçmeyecek şekilde bölüştürerek verebilirsiniz. Yani arkadada ki yazan gram günlük yemesi gereken miktar, her öğün olarak değil. Sabah 7, akşam 4-5 ve akşam uyuduğunuz saatte verebilirsiniz. Genelde tek öğünde bütün gramları vermeyi tavsiye ediyorlar ama ben kedime tek öğünde versem hepsini yer o yüzden 3 öğüne bölüyorum.

Kokomina
Kokomina

1279

Çok teşekkür ederim yavru olduğu için çok hareketli yap oranı düşük olduğu için yetmiyor olabilir diye anlıyorum yazılarınızdan , yine de öğünlere bölmek en iyisi sanırım yetişkinlikte zorlanmasını istemem , sabah dörtte yiyip beşte bir tuvalet rutini var onu da hesaplayarak bir planlama yapayım, herkese bol eğlenceli ve hayvan dostu günler dilerim , teşekkürler

Kokomina
Kokomina

1279

Kilo sorunu yok, sık sık yiyor zaten ama her gün kabı bitiriyor , hatta yaş mama yedikten sonra kuru mama eklesem yine gelip yiyor,kilo aldıktan sonra daha mı zor olur diye düşünmüştüm kendisi takılsın o halde , yalnız yavru mamasına devam mı edin demek istediniz o kısmını anlamadım

aylinceyda
aylinceyda

14282

Bazen 4 öğün olarak verdiğimde oluyor ama hiç susmadığı için böyle yapıyorum. 2-3 öğüne alıştırmanız daha iyi olur. 80 gr günlük çok fazla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 282 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR