2 Kedili Evde Kum Kabı Kullanımı

Simay95
Simay95

1297 Puan

İyi geceler 2 gün önce teyzem kedi sahiplenmişti bu akşam bakamayacağına karar verdi benim evde bir kedim var geçici ya da anlaşabilirlerse kalıcı olarak bizde kalıcak. Sorum şu 2 kedili evde 2 kum kabı mı lazım en azından bir kaç gün için aynı kabı kullanabilir mi yoksa başka koku var diye kullanmamazlık yaparlar mı?

11 CEVAP

Faytekin
Faytekin

11982

Birbirlerine alıştıktan sonra bir problem olacağını sanmıyorum,benimde 2 kedim var bir problem yaşamadık şuana kadar,sadece tuvalet kabini biraz daha büyütün yeterli bence.

Simay95
Simay95

1297

İnşallah birbirlerine alışırlar hemen çok ev gezdi biz 3.evi olucaz daha fazla gezmesini istemiyorum.

naininna
naininna

8087

Benm iki kedim var ayni kum kabına yapiyorlar. sizde bi sorun olmaz umarim

aylinceyda
aylinceyda

14282

Ben XXL kapalı kum kabı kullanıyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Büyük boy olması kullanımları açısından daha iyi olacaktır. Her gün kumu temizlerseniz sorun yapacaklarını sanmam. İlk karşılaşmalarda biraz hırçın olabiliyorlar. Yan yana getirmeyi daha çok yaptığınızda alışacaklardır. Birbirlerine kokularını tanıştırın. İkisinin kokusuda bir beze, kıyafete sinsin. Sonra kokusu sinen bezi alıp birbirlerine verin. Kokularına alışmaları çok önemli. Genelde aynı karekter yapısına sahip kediler çok rahat alışabiliyorlar. Zıt karakterlerin alışması daha zor oluyor.

Simay95
Simay95

1297

İlk kedim yaramaz biraz birde bebekken parmağımı emiyordu diye sürekli elime atlıyor şuanda ısırıyor. Bu gelen bebekte öyle sanırım ona elimi vermiyorum ama severken koluma sarılıp ısırıyo biraz :) umarım her şey güzel olur.

Simay95
Simay95

1297

Umarım bir sorun yaşamayız. Teyzem evde koku oldu kumdan geliyor dedi. Kendi kullandığım kumdan vermiştim kumla ilgili olduğunu sanmıyorum ya kedi ile ilgili ya kum kabı ile

kubrakorukcuu
kubrakorukcuu

1332

Benimde 2 kedim var, 2 orta boy kullanıyorum. Ancak büyük boy alıp teke düşürme gibi düşüncem var. Birkaç gün için sorun olmaz kullanırlar.

Simay95
Simay95

1297

Peki kediler arasında bağı nasıl kurdunuz şimdilik biz ayrı odalarda tutuyoruz 2 kere karşılaştılar işk karşılaşmalarında bir sorun olmadı hemen ayırdık zaten. İkinci karşılaşmalarında genel olarak büyük olan ilk kedim geri durdu ama bebek kedi kabardıkça sanki onun üzerine gitti. Umarım birbirlerine alışabilirler sizde süreç nasıl ilerledi?

ElifHJ
ElifHJ

377

Benim de 2 tane kardeş yavru kedim var ve tek tuvalet kullanıyoruz. Büyük bir tuvalet olduğu için ikisi birden de (şu an için) sığabiliyorlar. Şu ana kadar da kakalarını patilerine bulaştırıp bütün evi gezmeleri dışında bir sorun yaşamadım :)

lovelycat
lovelycat

425

Benim de iki kedim var. Biri büyükken diğeri yavruydu ama aralarında pek fark yoktu açıkcası. Bizde ilk birkaç gün birbirinden ayrı tuttuk. Ama sonuçta aynı evdeler birbirlerine alışmaları lazımdı. O yüzden yanlarında bir kişi olmak şartıyla onları bir ara getirmeye başladık. İlk başlarda tabi ki ufak sorunlar oldu ama şu an iyiler, alıştılar birbirlerine. Siz de hiç korkmayın alışacaklardır. Bu arada bende tek kum kabı kullanıyorum hiçbir sorunda yaşamıyorum.

Simay95
Simay95

1297

Cevaplarınız için teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 492 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR