Kedim Ve Hayvanlar Arasındaki İlişki

nildogcat
nildogcat

13724 Puan

Kedim diğer hayvanlara karşı kötü davranıyor.Hele ki kedilerden nefret ediyor.Ben onu ne kadar sosyalleştirmeye çalışsam olmadı...Kedi/Köpek çiftliklerine götürdüm,Eve arkadaşımın kedisini aldım 1 günlüğüne ama nafile.Ne yaptıysam yapayım tıslıyor,pati atıyor,ısırıyor.Bu alışkanlığından nasıl vazgeçtirebilirim?

7 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

Büyürken yanında bir kedi varmıydı? Eğer daha önce kedi görmediyse başka doğal

Badems
Badems

12123

Bence evden çok ayırmayın, kedi/köpek çiftliği özellikle. İlla ki çiftlikteki hayvanların aşıları vardır ama hastalık kapabilir oradan. Bir de kediler evlerine bağlı hayvanlardır, yer değişimi strese sokar. Nefret etmiyordur, ama başka bir kedi gördüğünde, yaşadığı yerin artık sadece ona ait olmadığını bilir bu yüzden de hırçınlaşır. Eğer bir kedi daha sahiplenmek gibi bir düşünceniz var ise uzun bir süre ikisini de gözetim altında tutmanız gerekir. Bir süre ayrı odalarda tutarak kokularına alışması sağlanır. Daha sonradan beraber yemek yemeler olabilir, ardından gözetimli şekilde ikisi de serbest bırakılarak tepkileri ölçülür. Çok sorunlu değilse durum bu karşılaştırmalar tekrarlanır ve birbirlerine alışması sağlanır. Bu bahsettiğim olay en azından 1 ay sürer.

Badems
Badems

12123

Bence köpek yavruysa her türlü daha kolay adapte olabilir. Irk gözetmeksizin böyle düşünüyorum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benim 2 günlüğüne aile ziyaretine giditorum normalde kedimi de götürmek istiyordum ama vazgectim. Kediler alıstıkları yerden gidince stres oluyormus. Kedi köpek ciftlikşeri onu strede sokabilir.
Yavru köpek sahiplenirseniz zamanla alısır kediye de zamanla alısır ama zamanla 1-2 günlüğüne yeni gelenlere pati atıp tıslaması normal. Ben de sosyallestirmek istiyorum.
Karma-iç dıs parazit-kuduz asısı var aöa diğer bütün asıları kedi lösemisi kedi aidsi olmadan mantar asısı olmadan bunu istemiyorum.

Bir rahatsızlıgı olur ev kedisi de olsa bulasır diye korkuyorum. En iyisi evinde alıstıgı düzende olması. Cok ugrasmayın alıstıkları için bir evin bir kedisi olmaya zorlanabilirler.
Ama ömürlük köpek sahiplenmeye karar verince internette bu konuda cok tavsiye var, veterinerinize de danısınırsınz yavas yavas alısırlar. Su an kedileri ve köpeği olan arkadaslarom var koyun koyuna yatıyotlsr cünkü aylardıt beraberler.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim gördüklerim doğrultusunda bazı kediler kendilerinden başka hayvanı ne olursa olsun istemiyor yada alışmaları için uzun zaman geçmesi gerekiyor (1 yıl yada daha uzun)
Bunun nedeni büyük ihtimalle içgüdüsel olarak kendi bölgesini korumak istemesi. Bazı kediler bu konuda çok baskın olabilirken bazıları çok rahat olabiliyor.
Mesela benim kedim Maşallah çok seviyor kendi cinsini. 9 aylık iken komşumuzun kedisi ile hiç alışma süreci gibi bir şey olmadan bizim evde bir araya gelmişlerdi. Kedi 4 yaşında dev gibi bir erkekti. O cüssesine rağmen biraz üstüne yürümek dışında herhangi bir olumsuz hareketi olmamıştı. Benim ki baya korktu ama kedinin peşimden hiç ayrılmadı. Diğer kedi koltuğa oturunca minicik boyuyla iki ayak üstünde ona bakıp koklamaya çalıştı. 2 saatin sonlarına doğru patileri arasında birkaç santim kalacak şekilde karşılıklı oturuyorlardı. Onları böyle bir araya getirmek hiç doğru bir davranış değildi ve çok kötü sonuçlanabilirdi. O zamanlar bilgisiz olduğum için böyle bir şey yapmıştım.
Bunun haricinde çocukların mama vermemiz için dairemizin önüne getirdiği 5-6 aylık kediyle bir araya gelmek için çok uğraşmıştı. Kedicik gidince arkasından kapının önünde dakikalarca bağırmıştı. Ben onun için bir arkadaşın çok iyi olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda şartlar daha iyi olunca ikinci bir kediyi kesinlikle istiyorum.
Sizin kediniz uzun bir alışma sürecine ihtiyaç duyuyor olabilir belki. Bence birde uzunca bir alışma süreci deneyin. Belki evinde kendimden başka bir hayvanın varlığına alışır. Alışmıyorsa zorlayın. Yanlız olmayı seviyor da olabilir

nildogcat
nildogcat

13724

Aslında kedi değilde köpek sahiplenmeyi düşünüyorum Allah nasip ederse ev değiştireceğim.Yani kedi köpek arasındaki ilişki bildiğim kadarıyla kedi-kedi ilişkisinden daha kolay alışıyorlarmış.Köpek-Kedi ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

nildogcat
nildogcat

13724

Teşekkürler:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 748 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR