Köpeğim Bir Nesneyi Neden Bu Kadar Sahipleniyor ?

Jenaelen
Jenaelen

293 Puan

Evde her ne kadar dikkat etsem de bazen denk gelince havluyu çorabı kaptığı gibi kaçıyor ve sakin bir şekilde yaklaştığım halde bana hırlıyor yaklaştığımda da ısırıyor. Ödül mamasıyla yavaş yavaş yaklaşıyorum normalde ödülü çok sevmesine rağmen o ödülü alırken ben de nesneyi almayı planlıyorum ama ödüle bile yaklaşmıyor. Göğüs tasmasını takmakta o kadar problem yaşamıyorum ödüllendirerek hallediyorum ama iş tasmayı çıkarmaya gelince dokunmamı çıkarmamı istemiyor yine ısırmaya yelteniyor. Bırak ve hayır komutlarını az çok biliyor ama o tarz şeylerde dinlemiyor ne yapabilirim, öneriniz nedir?

6 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

köpek arkadaş onun yarım kol boyuna girmenizden rahatsız oluyor buna izin vermiyor. bunun sebebi de sizinle ilgili oluşturduğu olumsuz kısa bağlantılar. köpeği mıncıklıyorsanız sarılıyor öpüyorsanız bunlar hep saygısız iletişim yolları olumsuz kısa bağlantı oluşturuyo köpeğin zihninde. köpeklerin burnunun insanın burnundan 10 bin ila 100 bin kat daha iyi koku aldığını düşünürseniz. köpek arkadaşın olduğu oda da parfüm bile sıkmanız onu aşırı derece de rahatsız edecekken burnuna kolonya tutmak onu ne kadar rahatsız ediyordur siz düşünün. bize güzel gelen kimyasal kokular köpekler için tiksindirici kokulardır. köpeğe kolonya koklatmanız işe yarıyor gibi görünür fakat yine bir olumsuz bağlantı oluşturmanıza yol açar bu da köpekle aranızdaki ilişkiye bir olumsuz daha eklemeniz bir balta daha vurmanız demektir. beden dili bilseniz zaten siz daha köpeğe yaklaşmadan köpek size dur gelme sakın gelme gibi beden dilleri kullanacak siz de bunlara cevap verdikçe saygılı iletişim kurmaya olumlu bağlantı biriktirmeye başlicaksınız. bi zaman sonra köpek size bunları söyleme ihtiyacı duymayacaktır ve siz ona yaklaşırken size olumsuz bir beden dili kullanmamaya başlayacaktır. beden dili öğrenmek bir zorunluluk bir ihtiyaçtır bu yüzden öğrenmeniz gerekiyor beden diliyle aklınıza gelmeyen daha bir çok sorunu da halletmiş olacaksınız. beden dili bilmiyorsanız şöyle yapın; köpek arkadaşa yaklaşırken 1 kol boyu kadar yaklaşın daha fazla değil, sonra tasmayı ya da elinizi ya da tarağı vs koklatın, koklaması bitene kadar bekleyin koklaması bitince yarım kol boyuna kadar yaklaşın ve takmaya ya da çıkarmaya,taramaya başlayın, tasmayı, tarağı ısırırsa objeye el koyma taktiğini uygulayın, ağzına alıp kaçırdığı bir objeyi de bu taktikle alın. ödül komut vs kullanmayın. objeye el koyma taktiğinin videosu var youtube ya da kralailesi.com/arsiv e yazarsanız çıkar.

zibityus
zibityus

11845

ödül kullanmadan yapmanızı öneririm. her ne olursa olsun ödül ceza komut vs kullanmadan durumu çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

zibityus
zibityus

11845

ödül de hayır vs komutta vermeden halletmenizin yolu var kral köpek ailesi

Jenaelen
Jenaelen

293

Özellikle bir video var mı bu konuyla alakalı ?

Selinece
Selinece

2383

İlk sorununuzun aynısını biz de yaşıyoruz. Bizimki de bırak, hayır komutlarını az çok biliyor fakat keyfi uygulamak istemiyor. Kolonya kullanmayı denediniz mi hiç? Kolonyanın kapağını açıp burnuna yaklaştırıyorum ben. Kokusunu sevmeyip bırakıyor. Bu arada da kolonya geliyor, kolonya mı istiyorsun gibi cümleler kuruyorum. Şu anda öyle bir durumla karşılaştığımda kolonya demem bile yetiyor. Olur da kolonya kapağını açmanız yetmiyorsa, bir miktar yakınına dökün. Aman dikkat edin ona gelmesin. Tasma problemine gelecek olursak. Biz tasmayı takarken problem yaşıyoruz, çıkartırken çok daha kolay. O konuda bir öneride bulunamayacağım o yüzden kusura bakmayın :)

Jenaelen
Jenaelen

293

Cevapları şimdi gördüm zibityus siz daha yazmadan objeye el koyma videosunu bulup, izlemiştim artık öyle yaklaşıyorum ve eskisi gibi hırlamıyor. Tasmasını çıkarırken de eve geldiğimiz gibi kayışı çıkarırken onu da çıkarıyoruz o rutine alıştı saldırmıyor. Önceden kayışını çıkarıp bi süre bekleyip tasmayı öyle çıkarıyorduk istemiyordu zorlanıyorduk. Kolonya taraftarı ben de değilim onun zarar görmemesi için evde koku bile kullanmıyorum parfümü de onun olmadığı yerde sıkıp çıkıyorum. Peki göğüs tasmasını takarken ( kafadan geçirilen bir tasma sonra üst kısmında iki bağlantısı var kitlenen ) kafasını kendi geçirmesi için ödül mamasını o hizada tutup geçirmesini sağlamak ne kadar mantıklı yoksa onu da ödül mamasız mı yapmak gerekli ? Küçükken ilk dışarı çıkışlarında bu ödülle kafasını geçirmesi mantıklı geliyordu ama artık büyüyor onu da ödül mamasız yapması daha mantıklı gibi. Teşekkürler cevaplarınız için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 822 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR