Kuduz Aşısı Ve Bulaşma Riski

Elliiiis
Elliiiis

13024 Puan

Arkadaşlar bildiğimiz üzere 6 aylıktan önce kedişlere kuduz yapılmıyor diye biliyorum. Benim kedim 2.5-3 aylık ve kuduz aşısı yok. 40 günlükken falan bana geldi. Öncesinde tabi sokaktaydı. Şimdi yavrumla oynarken vs ısırıyor,kanatıyor ben kolonya ile siliyorum ama kuduz olma riski var mıdır? Bunu hiç düşünmemiştim bugün bir arkadaşım kafamı çok kurcaladı. Sizlerinde fikirlerini alayım dedim.

7 CEVAP

lunabritish
lunabritish

4579

Kediler 6 ay öncesine kadar kuduz olmaz isterseniz bir veterineri arayıp sorun

eylulozel
eylulozel

642

6 değil 3 aylıktan önce yapılmıyor ? evde yaşayan sokağa cıkmayan kedinize kuduz bulaşma ihtimali çok düşük bu yüzden endişe yaşamayın. kuduz olan hayvanlar tarafından ısırılması ya da o hayvanları çiğ bir şekilde yemesi gerekiyor kuduz virüsü kapabilmesi için.

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Hicbisey olmaz ben kedime kuduz asisi hic yaptirmadim cokta isirdi yavruyken birsey olmadi.

lunabritish
lunabritish

4579

Kediler 6 ay öncesine kadar kuduz olmaz isterseniz bir veterineri arayıp sorun

Elliiiis
Elliiiis

13024

benim bilgim olmadığımdan sordum acaba sizler ne düşünüyorsunuz diye merak ettim.

Elliiiis
Elliiiis

13024

Herkese teşekkür ederim 😊

hk9294
hk9294

291

Ben de aynı durumu yaşadım. 1,5 aylıkken falan bir kedi bulunup geldi evime, sokak kedileri için aldığım mamaya daldı. Ben de kıyamadım geri bırakmadım dışarı. 2 ayı geçkindir bakıyorum. İlk veterinere götürdüğümde de çok fena ısırmıştı hatta. Evham etmiştim çok ama her gün bakıp kediciğin iyi olduğunu gördükçe evham falan kalmadı. Yine de ısırtmamaya, tırmalatmamaya dikkat ediyorum. Elimle oynatmıyorum asla. Daima oyuncaklara yönlendiriyorum. Öyle alışırsa büyüdüğünde çok zor olur, daha çok can yakar. Kuduz da kuluçka dönemiyle beraber küçücük hayvanda maksimum 3 ayda kendini gösterir sanırım. Bazı ülkeler ülke dışından gelen evcil hayvanları kuduz riski için 3 ay karantinaya alıyorlarmış mesela. O açıdan çok evhama gerek yok diye düşünüyorum. Zaten kuduz kedi-köpek on gün içinde ölüyormuş mutlaka, bir durum olursa hemen gidip aşı olabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 361 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR