Kedi Yıkanınca Dış Parazit/İç Parazit Damlasının Etkisi Geçer Mi?

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Kedimizi eve almak için ailemi ikna edicem ama eve alırsak yapacağımız ilk şey onu yıkamak olur veya veterinere yıkatmak. Şu an dış parazit damlası var, iç parazit aşısı oldu. 1-2 hafta sonra tekrarı gelicek ama ikisini de damla olarak yapıcaz. Şu an yıkanması damlasının etkisini azaltır veya yok eder mi?

4 CEVAP

Shiva18
Shiva18

90

Aşı öncesinde yapılan banyonun aşı için herhangi bir sakıncası yok. Aşı sonrasında ise 3-4 gün geçtikten sonra da banyo yaptırabilirsiniz iç parazit için değil ancak dış parazit damlasının yayılımını engelleyebilir diye arada min3-4 gün olmalı

suddeez
suddeez

2082

Biz ikisi aynı tüpte olan damladan kullandık. Hiç etkisi olmadı kedim 2 haftaya pirelendi hiç dışarı çıkmamasına rağmen.. veteriner birdaha yapmayacağını söyledi.. bilginiz olsun enjeksiyonla daha etkili oluyor iç parazit de

aylinceyda
aylinceyda

14282

İç/dış parazitten önce yıkamanız sorun yaratmaz ama iç/dış parazitten sonra 1 hafta içinde yıkarsanız etkisini öldürürsünüz.

ferhat05
ferhat05

15802

@suddeez biz de onu kullanmaya başlıcaz ayrıca bahçede yaşıyor kedimiz. Hekimimiz, veterinere götürmek zor olduğu için bizim veteriner hekimden alıp evde uygulamamızın daha iyi olacağını söyledi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 425 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR