Bilen Allah Rızası İçin Cevap Versin (Balgamsı)

Gamsem
Gamsem

10825 Puan

Merhaba öncelikle benim çocuğumda (8 aylık erkek bey)bir kaç zamandır sanki burnu tıkalıymış gib nefes alış verişi sesli (hırıltı vs yok)gibi ve genelde uyur modda iken vete sordum gittiğimiz öyle bir rahatsızlık yok burnu basık gibi ondandır dedi ki bence basık değil fotoğraf koydum.uzatmadan bu akşamda birden sanki bizdede olurya balgam tıkarda yutkunmaya çalışırız aynı öyle oluyor arada tıkıyor gibi balgam .ama onun dışında birşeyi yok öksürük hapşırık burun akıntısı vs neden olabilir yarın vete sorucam fakat belki bilen vardır sinir oldum


14 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Basık demek illa sıfır burun demek değil, brakesefalinin dereceleri var. İran ırkıyla bağlantısı olan tüm kediler britishler de dahil buna az ya da çok basık yüzlüdür.


Kedilerin de bizler gibi burnu tıkanabilir, uyurken biraz sesli nefes almak da normal, özellikle düzgün yatmadıklarında. Evham yapmayın :)


Şimdi aklıma geldi sanki midesinde tüy birikince o yutkunmayı daha çok yapıyor kedim, siz biraz maltı fazlaca verin bu ara bence.

Gamsem
Gamsem

10825

Yutkunuyor geçti gibi oluyor bazen gene oluyor anlamadım ama sinir oldum ya rahatsız olur .bana basık gelmiyordu iran kedisi gibi olmadığı için heralde :)

Seymaaacaan
Seymaaacaan

123863

Benim kedimde de olmuştu bir kez çok korkmuştum garip garip sesler çıkarıp duruyordu aynı balgam atacakmış gibi hemen malt verdim kısa süre sonra geçti. Kediniz uzun tüylü olduğu için belki tüy kusmaya çalışmış olabilir :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bu benim kedilerimde de oluyor böyle bir yutkunuyorlar geçiyor, önemli bir şey değil bence.
Bu arada kediniz gayet basık burunlu.

tüy yumağı çıkarıyor olmasın midesini tıkadıysa yutkunup çıkarmaya çalışır gibi yapar midesine yapışır çıkarsa sindirimine karışıp atılabilir sıkıntısız (az miktardaysa) kediniz uzun tüylü bide basıp burunludur iran persian ve uzun tüylü kedi ırkı kırmasıdır chincillalar ondan onlarda iran kedisi kadar olmasada basık burunludur normal kedilerin burunları daha sivridir solunuum sıkıntıları yaşayabilirler onlarlda iranda olan kadar olmasada astıma elverişlidirler

Gamsem
Gamsem

10825

Çok sağolun araştırdım astım belirtileri vs yok çok şükür malt kullanıyorum belki buara tüy döküyor daha fazla olmuştur anlayamadım ilk kez baktığım için acemiyim birdaha yapmadı malt veriyorum her ihtimale karşı cevbınız için sağolun :)

Yagizsolakk
Yagizsolakk

3184

Malt verin birde burununu varsa kulak çöpü ucunu solüsyonla bi temizleyin bizimki horluyor bazen. Bi ekstra problem çıkmaz gibi.

Gamsem
Gamsem

10825

Burnunu ve gözlerinii kulakları hep temizlerim ilk defa böyle yapınca korktum sadce malt uzun diye veriyorum haftada iiki defa ama 3 e ççıkardım artık tüy dökme süresi bitene kadar .sağolun cevap için

Yagizsolakk
Yagizsolakk

3184

Rica ederim. Kulak çöpüyle hafif içine doğru temizleyin.birde taramasını haftada 1ise 2, 2 ise 3'e çıkartırsanız sıkıntısız süreç yaşarsınız tüy vs. Konularda. Maltı nohut tanesi kadar verseniz yeter 3günde 1 defa ve VMP MALT ÖNERİRİM.

Gamsem
Gamsem

10825

Doğrudur çok bilgin yok ilk kedim basık diyince aklıma iran gibi geliyor direk :) cahillik zor:)
Verdim öyle yapınca malt belki üy olabilir araştırdım yani çıkmıyor dediğim gibi birşey önemli birşey olmasında çok teşekkür ederim cevabınız için :) derdini anlasam rahatlıycam

Gamsem
Gamsem

10825

Buarada devrik cümle gibi olmuş

Gamsem
Gamsem

10825

Güncel

Gamsem
Gamsem

10825

Kuscakmış gibi değilde yutkunuyordu şuan yok bende malt verdim ama gene ufaktan balgam varda arada rahatsız ediyor gibi aşı için gidince sorucam ama klasik dediğiniz gibi rahatsızlık yok diyor :(ama hayvanda var

Gamsem
Gamsem

10825

2 günde bir tarıyorum.aldığım malt baya iyi vet.önerdi inş gene olmaz dediğiniz gibi malt vermyi çoğalttım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 726 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR