2.Kediye Alışma Süreci

Simay95
Simay95

1297 Puan

İyi akşamlar bir süre önce evimize 2.kedi geldi ilk kedim 1 yaşında 2.kedi 3 aylık kadar var. Büyük kedi ile küçüğü alıştırmaya çalışıyoruz ama pek alışmıyolar gibi bize geleli 5 gün kadar oldu birbirlerinin oyuncakları ile oynattım, taşıma kutularını kokladılar daha sonra balkondan camın arkasından karşılaştırdık. 2 gündür de bizim gözetimimizde bir araya getiriyoruz. Başta büyük kedi küçük kedinin poposunu kokluyordu hatta bir ara kuyruğunu falan yaladı ama bugün ısırmaya başladı. Sürekli küçük olanı kovalıyor. Oyun mu oynuyorlar yoksa zarar vermek için mi ısırıyor emin değilim. Küçük kedinin evden gitmesini istemiyorum ama zarar görmelerini de istemiyorum. Sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

5 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Birbirlerine alışmaları aylar süren kediler var. Tıslama gibi şeyler yoksa bence birbirlerini kabul etmiş bile sayılırlar.
Büyüğün tırnaklarını kısaltın mutlaka.

sforselin
sforselin

119776

Yine ikisini yalnız bırakmamayın bi süre ama ben oyun oynadıklarını düşünüyorum. Baya fark var aralarında gerçekten zarar vermek istiyor olsa büyük olan verirdi çoktan

Simay95
Simay95

1297

Tıslama çok nadir genelde pati atıyolar birde ısırırken genelde poponun üzerinden ya da kuyruğun üzerinden ısırıyor. Birkaç kere boğazına saldırdı her ikisi de

Yagizsolakk
Yagizsolakk

3184

Genelde biraz sancılı olsada yeni gelen kediyi hemen evin sahibi gibi salmayınız. Zaman içindede kavga edip geri barış saglayacaklardır zaten önemli olan ilk 2hafta belki 1ay.

Simay95
Simay95

1297

İlginiz için teşekkür ederim inşallah alışırlar yakında :) Bazen cidden birbirlerine zarar vericekler diye korkuyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 293 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR