Kedimin Kulak Kızarıklığı Ve Kaşıntısı

Merhaba, kedimde yaklaşık 1.5 haftadır süren bildiğiniz domates kırmızısı kulaklar ve kaşıntı vardı. Kedim 5 ay 6 günlük. Bir sokak kedisi ve sahiplendiğimden beri kulak bölgesinde kellik vardı. Sahiplendiğim veteriner öncesinde yaşadığı bir sorundan dolayı doğal olduğunu ve büyüdükçe geçeceğini söylemişti nitekim büyüdükçe zaten kulak içlerinde de kıllar çıkmaya başladı. Ancak kaşıntısı ve kızarıklık başlayınca veterinere götürdüm bana bir kulak damlası verdi kulağında akıntı vardı, bir de mantar olduğunu düşünüyorum diyerek krem verdi. HAYVANIN KAŞINTISI 2 KAT ARTTI KREM YÜZÜNDEN. Hayvan resmen "beni bir yıkasanız rahatlayacağım" modunda ve yıkamaya da korkuyorum yavru olduğu için. Ben kızarıklık ve kaşıntının bir besin alerjisi olduğunu ya da kulağındaki akıntıdan olduğunu düşünüyorum. Yaş mamayı çok yiyordu Felix ve Whiskas veriyordum onları kestim kızarıklığı azaldı. Proplan Kitten yiyor. Her gittiğimde veterinerler bana mama satıyor ama hayvanın durumu değişmiyor galiba 1000 lirayı geçti bana sattıkları mamalar. Bir işe yaramıyor mama değiştirmek hayvanın iştahı kaçıyor sadece. Böyle bir sorun yaşayan ve çözüme ulaşan var mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

11 CEVAP

Denizygt
Denizygt

11024

Bence en iyisi veterinerinizi değiştirin bir süre yaş mama vermeyin ve kuru mamayıda değiştirmeyin şuan ki veterinerlerin bir çoğu maddiyata dönüştürdüler mesleklerini olan masumlara oluyo ama balık iyi bir markanın balık yağınıda kullanmanızı tavsiye ederim 1 yaş altındaki minnoşların bağışıklıkları daha düşük oluyor vitamin bakımından destek şart

Ozge00
Ozge00

131723

Kulağının Resmi varsa atar mısınız?
Alerji, mantar,uyuz, egzama olabilir anlattiklariniza göre.
Mantar icin ışıkla bakıyorlar. Bakti mi veterineriniz o şekilde?
Kasinti, kızarıklık ve tuy dökülmesi harici başka bir şey var mi?
Kulağında kötü bir koku var mi?

Denizygt
Denizygt

11024

Kullandığınız mamalar zaten kötü daha kaliteli mamaya geçmeniz güzel olmuş bağışıklık ve tüy sağlığı için balık yağı kullanmazını tavsiye ederim

Sadece yaş mama için felix ve whiskas yiyordu onun dışında kuru mama olarak Proplan ve Hill's kullandım hep. Hill's balıklıyı hiç sevmiyor. Proplan'ın nelisi olursa olsun yiyor. Kuzulu yetişkini vermişti veterineri karıştırıp ver diye. Yaş mamayı defalarca sordum ve Felix ver demişlerdi. Felix'ten Hill's yaş mamalara geçtim yine aynı şey devam etti. Direk yaş mamaya alerjisi var vermiyim diyorum yavru ama bu diye üsteliyorlar. Veterinere götüresim kalmadı direk. Ne yapacağım bilemiyorum. Proplan'ı uzun süre kullandım tek bir sıkıntı yaratmadı. Yeni olan bir şey çünkü bu kızarıklık kaşıntı. Acana'dan N&D'ye mamaları denedik tek tek. N&D çok kötü ishal yapıyor Acana'ya resmen ağzını sürmüyor hayvan. Anlamadım ne yapacağımı. Şu an yaş mamayı kestik iyi diyorum kızarıklığı azaldı baya kaşıntısı da o şekilde gerçekten veterinere gittikçe hasta oluyor hayvan. İç dış parazitini yaptırıcam birkaç gün içinde veterinerimi değiştirmeyi düşünüyorum ancak böyle bir sorun yaşayan var mı merak ettim.

Bu arada bu 4. veterinerimiz. Yeni hayvan sahiplenen birini mama satıp kazıklayıp yollamaktan başka bir şey yaşatmadılar bana.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Kedinizi yıkamanız deri hastalıklarını daha çok artırabilir, mantarı tetikleyebilir. Veterinerlerin çoğu maalesef ki mama satmak derdinde ve daha pahalıya satıyorlar. Tavsiye edilen her mamayı almamanız iyi olacaktır. Sürekli farklı mama yemesi de sağlık sorunlarını ortaya çıkarır. Hassas cilti kediler için olan mamalar daha iyi gelecektir. Verilen krem cildinde hassasiyet oluşturmuş olabilir. Buna göre bir tedavi düşünülmesi gerekir. Belki de iyi geldiğini düşündüğünüz bir mamayla düzelebilir.

Çok haklısınız. Zaten dediğim gibi hayvan mama değiştikçe iştahtan kesiliyor. Kremi sürmekten vazgeçtim, hayvana ağır gelmiş gibi. Normalde insan kremiymiş ailemiz sağlıkçı ve normalde insanlarda bile hassasiyet/uyku yapıyormuş. Neden 5 aylık hayvana bunu kullandırıyorlar anlamadım. Kaldı ki hayvanın testleri yapıldı. Bir sorun da çıkmadı. Gerçekten çok yorgun hissediyorum.

Denizygt
Denizygt

11024

Bence en iyisi veterinerinizi değiştirin bir süre yaş mama vermeyin ve kuru mamayıda değiştirmeyin şuan ki veterinerlerin bir çoğu maddiyata dönüştürdüler mesleklerini olan masumlara oluyo ama balık iyi bir markanın balık yağınıda kullanmanızı tavsiye ederim 1 yaş altındaki minnoşların bağışıklıkları daha düşük oluyor vitamin bakımından destek şart

Siteye fotoğraf yüklemeye çalışırken hata alıyorum sürekli sanırım benim internetimde sorun var, tekrar deneyeceğim, soruyu yazarken de yüklemeyi denemiştim olmamıştı. Evet ışıkla baktı ama bir şey göremedi alerjidir dedi ama sonra acaba mantar mı dedi kesin bir şey söylemeden bir kulak damlası bir de krem almamı söyleyerek yolladı. Kulağında koku yok sarı bir akıntı vardı kulak damlası onu geçirdi. O akıntının sebebini sordum daha çok küçük akıntı değil o kir silersiniz arada dedi.

Bu arada güncellemek istiyorum durumumuzu. Başlığını çıkarttım iki gündür Hill's Tuna ile Proplan Kitten karıştırarak veriyorum. Ek besin almıyor şu an, sadece ayranı çok sevdiği için ayran içiyor ağlıyor resmen vermeyince içtiği de bir tatlı kaşığı etmez. Kaşıntı yok denecek kadar azaldı, akıntımız yok, kızarıklıkları gittikçe azalıyor.

Balık yağı tavsiyesi için çok teşekkür ederim mutlaka bakacağım, yazan herkese çok teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR