Kısırlaştırma

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402 Puan

Merhaba, evde 8-9 aylık erkek kısır olmayan kedim var ve 2 aylık dişi kedim var. Çifleşmemeleri için dişi kedimi en erken ne zaman kısırlaştırmalıyım sizce?


Çifleşmeleri için iki kedi de kızgınlık döneminde olması mı gerek? Yoksa sadecec bir kedinin kızgınlık döneminde olması yeterli mi?

12 CEVAP

seliinkececi
seliinkececi

2912

erkek kedinizi kisirlastirin tam zamani gelmis hatta geciyor bile. disi kedinizi 6 aylik olunca kisirlastirabilirsiniz cunku disi kedilerin erkek kedilerinden daha erken kisirlastirilmasi gerekli. ciftlesebilmeleri icin ikisinin de kizginliga girmis olmasi gerekiyor diye biliyorum cunku sadece biri ciftlesmek isterse digeri reddeder.

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402

Ailem erkek kedimi kısırlaştımak istemiyor . Çocuk olmasın diye dişi kediyi kısırlaştıralım istiyorlar

ferhat05
ferhat05

15802

İkisini de kısırlaştırmanız sizin ve kedileriniz için daha iyi. Bence erkek kediyi kısırlaştırmayı düşünün. Dişi kedinin de zamanı gelince kısırlaştırırsınız. Sanırım emin değilim ama en erken 4 aylıkken giriyorlarmış kızgınlığa. Çünkü 5 aylık olup hamile olan kediler oluyor.

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402

Ben de iki kediyi kısırlaştırma taraftarıyım ama ailemi ikna edemiyorum :(

sforselin
sforselin

119776

Koku bırakmaya başladığında ikna olurlar :) Dişi kedinizi bir sağlık sorunu yoksa, hekiminiz de uygun olduğunu düşünüyorsa 5-6 aylık civarı kısırlaştırılabilirsiniz. Ama erkek kediniz koku bırakmaya, dişiyi rahatsız etmeye ve evden kaçmaya çalışmaya devam edecektir. Kızgınlıkta agresifleşmesinden de aileniz büyük ihtimalle onu sorumlu tutacak, onu suçlayacak. Suçlu onlar onu bilsinler kısırlaştırmayı düşünmüyorlarsa da. Kediye ödemesinler bunu

baranertaga
baranertaga

12029

Bende karşıydım kafama silah dayasan yaptırmazdım ailemde aynı şekilde ama sağlığını etkileyeceğini öğrenince yaptırmaya karar verdik 1 yaşına gelince yapılacak erkek kedi dişiden daha geç yapılıyor.

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402

Sorun da o ya erkek kedimde ne evden kaçma isteği ne de koku bırakma var.

seliinkececi
seliinkececi

2912

ailenizi ne yapin ne edin ikna edin cunku kediniz hastalik sahibi olabilir kisirlastirmamanin sagliga kotu etkileri var. bu gerekli bir sey yapilmasa da olur diye bir sey yok.

Ozge00
Ozge00

131723

Bağırma da mi yok?

sforselin
sforselin

119776

Daha erken zaten bunlar için. Birçok veteriner bu yüzden bir yaşına gelmesini bekleyelim diyor. O zamana kadar ikna edersiniz bence. Saydığım davranış bozukluklarının tek çözümü bu çünkü :)

Ozge00
Ozge00

131723

Hadi kısırlaştırma yaptirmasaniz bile bir sure sonra mecbur kalacaksınız çünkü bazi hastalıklar var be bunlarda da çare kisirlastirmaya yönelik. Yanlış hatırlamıyorsam Testis kanseri bunlardan biriydi. Ben internetteki yazıları ailenize okumanızı öneririm. Bizimkiler de karşıydı ama öğrenince, oluşabilecek rahatsızliklari goze alamadilar. O yüzden kisirlastirdik en sonunda. Belki ise yarara

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402

Denedim zaten ısrar etmekten vazgeçmiyorum. Ne zaman ikna edebilirsem

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 357 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR