Kedim Kakasina Basiyor.

Pablos
Pablos

2608 Puan

3 aylik kedim ara ara kakasinin ustune basiyor.neden olabilir acaba.

17 CEVAP

Helincgr
Helincgr

1303

Annesinden çok erken ayrılmışsa nasıl trmizleneceğini tam öğrenememiş olabilir benim kedim de erken ayrıldı her kakasını ya da çişini yaptığında patisini tutup nasıl yapması gerektiğini öğrettim

Helincgr
Helincgr

1303

Kumunu sürekli temizlemeniz çok yanlış belli ki siz temizliyorsunuz diye hiç bakmıyor bile nasıl olsa temizler diyor. O gönülsüzce kum atma da göstermelik :D yani haftada 1 temizlemeniz lazım bir süre sonra rahatsız olup kendisi kapatacaktır

chromatica
chromatica

3688

daha yavru oldukları için normal, benimkiside basıyordu yıkamak zorunda kaliyordum partisini

Seydacelk
Seydacelk

4595

3 aylık bir kedinin artık tuvalet eğitimini tamamlamış olması gerekiyor. Kum temizliğine dikkat etmenizi öneririm ve bir de kumu yeterince doldurup doldurmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Belki de saklayacak kadar kumu yoktur.

Pablos
Pablos

2608

Tam 60 gunlukken sahiplendim.tuvalet kabimiz xxl yani buyuk.kum seviyemiz 7 cm.bentonit topaklanan kum kullaniyorum.1 kere bile çiş yapsa hemen temizliyorum.kumu tertemiz oluyor surekli.ama anlamiyorum.bir sekilde basmayi basariyor.kedimin baska kardesleride var.onalarda boyle bir problem yokmus.

Pablos
Pablos

2608

Gozlemledigim kadariyla fazla derin kazmiyor bence kumu.daha sonra kakasini yapiyor ve uzerine kum atarken alakasiz yerlerden kum aliyor.bir sağ bir sol. Bir sekilde basiyor.Her kakada olmasada genelde yasaniyor bu durum.acaba zamanla duzelir mi?

Pablos
Pablos

2608

Bir de kendini yaliyor temizliyor ama genelde keyfi gelince ya da mama yedikten sonra.tuvaletten cikinca hemen temizleme olayimiz yok.Bir yakinimizin kedisi 8 yasinda kakadan sonra kendini yalamadan asla eve girmiyor.

Pablos
Pablos

2608

Helincgr kumun surekli temiz olmasi yanlismi diyorsunuz.hafta 1 temizleyin demissiniz.O sekilde yapsam kumun halini dusunemiyorum.gunde 2 kere kaka 5 kere cis yapiyor🙈temizlemezsem durum daha vahim olmaz mi? bastigi her yerde kaka olur ve daha cok bulastirir diye dusunuyorum.Ama farkli bir bakis acisi.Mutlaka degerlendirecegim.tesekkurler

Haftada bir kum temizlenen kum, kumluktan çıkmış demektir, mikrop yuvası+direk kakaya basması demektir, kaçışı yok.
Benim kedim de öyleydi, şimdi dokuz aylık, zamanla azaldı, şimdi çok seyrek yapıyor yine o hatayı maalesef o yüzden her çıkışta pati kontrolü yapıyorum. Küçükken başında beklerdim, gerekirse müdahale ederdim basmasın diye şimdi başında beklediğimde panik oluyor, basmayacaksa da basıyor yavrum, o yüzden rahat bıraktım zaten o da öğrendi bayağı bu işi maaşallah. Yani büyüdükçe daha dikkatli olur umarım sizinki de.

Ozge00
Ozge00

131723

Normal benimki yetiskin oldu nadiren de olsa basıyor. Bir gün ishal oldu sanmistim bu yüzden. Arada kazarken farketmeyip basabilir normal. Yavruymus zaten öğrenir daha düzgün kapamayi.
Benimki de tuvaleten sonra kendini yalamaz, her kedi ayni değil. Belki birkaç dakika belki birkaç saat sonra yalar. O önemli değil.
Kumu her gün temizleyin tabi ki, yanlış değil bu. Aksine temizlemezseniz zararlı.

feyzanurkrb
feyzanurkrb

3813

Merhaba! Benim kedim de 3 aylık. Eğer kabı küçükse ondan dolayı basıyor olabilir. Biz babamla birlikte büyükçe bir tuvalet kabı yaptık. Çok güzel oldu. Bu sorun ortadan kalktı. Petshoplarda satılanlar küçük gelebiliyor bazen. 😊

Pablos
Pablos

2608

Yakin bir tanidigimizin kedisi 8 yasinda kakasini yaptiktan sonra hemen anininda poposunu temizliyor.Benim kedim keyfi gelince yaliyor kendini🙈 umarim buyudukce duzelir.Temizlik anlaminda disi erkek farki varmidir acaba?

Mert2021
Mert2021

740

merhaba sorununuz geçti mi acaba? geçtiyse nasıl geçti yardımcı olabilir misiniz?

Pablos
Pablos

2608

Merhaba. Evet artik problem yasamiyoruz.Buyudukce daha kontrollü oluyorlar.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Maşallah hep böyle devam etsin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 679 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR