Kedim Kendini Taratmıyor

Elviss
Elviss

2693 Puan

Merhaba 13.07.2017'de 2 yaşına girecek asi bir kedim var. Kedim kendini taratmaktan nefret ediyor taramaya çalıştığım zaman elimi ısırmaya çalışıyor ve de hırlıyor çok alıştırmaya çalıştım ancak başarılı olmadım . aynı sorunu yaşayan ve kedisini taramaya çalıştırabilen birileri var mı ?

5 CEVAP

polo
polo

9117

bence taramak için uykudan uyandıgı zamanları tercih edin daha ayılmadan oyun saatine hareketli oldugu zamanlarda poloda öyle oyun sanıp debeleniyor ısırıyor yalıyor kaçıp gidiyor ama uykudan uyanınca sakin sakin yatırıyorum boynunun altından başlıyorum taramaya yavaş yavaş o zaman sorunsuz bi şekilde bitiyor işlem

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba,aynı sorunu yaşadım kedimde ve şuan hemen hemen çözdük sorunu.
Kedimi 8 aylık iken sahiplendiğimde eski ailesi taranmaya alıştırmamıştı. Kedimde pek hevesli değildi. Fakat kendisi bir iran kedisi olduğu için her gün taramam gerekiyordu. Kedimi çok fazla taramaya çalıştım ama başarılı olamadım. İki defa korkunç derecede tüy düğümlenme sorunu yaşadık.
En son trixie markasının minnacık bir tarağını edindim,küçük olduğu için korkmaz ve taratır diye düşünerek.
Gerçekten öyle oldu,kedim ilk günden kendini tarattı ve taraktan nerdeyse hiç korkmuyor. Birde gimcat markasının vitamininden yardım aldım. Vitamin yerken tarıyorum.Göğsünü ve göbeğinden aşırı huylanıyordu. Vitamin tupunu havaya kaldırıp iki ayak üstüne kalkmasını sağladım. O şekilde durduğunda karnı da göğsüne açıkta oluyor. O şekilde vitamin yerken karnını taradım. Popoda ve bacak arasında tüyler düğümleniyor yine ama herhangi Bi tarakla o kısımları taramam mümkün değil. Her gün kıtık kontrolü yapıyorum. Elime geldikleri anda büyümelerine hiç izin vermeden hemen kesiyorum.
Bu şeyler sizde de işe yarar mı bilmiyorum ama paylaşmak istedim

Badems
Badems

12123

Bencede, uykuluyken daha rahat tarabilirsiniz. Hatta anlattığınıza göre bir tek uykuluyken tarayabilirsiniz. Çok uzun tüylü değilse kediniz haftada bir tarapı üstünden gezdirmeniz yeterli olur zaten

Elviss
Elviss

2693

vakit ayırıp yanıtladığınız için çok teşekkür ederim dollfacepersian deneyeceğim tarağı biraz büyük belki ondan korkuyordur

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben bugun kedimi tararken ben de sorun yasadim benimki furminatorle taraken sorun yasatiyo canimi yaniyor anlamadim surekli meaaw meaw isirmaya calisiyor ki asiri uysal bi kedidir ben de ne zaman yaiyir uykulu kosup yavas yavas taradim en iyisi oyle bir de gimcat'in omegali vitamin tabletini uzatiyorum kacarken geliyor 2 tariyorum tekrar gidyor tekrar odul tabletinden veriyorum ve malt macun. Malt macun, gimcat odul tabletleri, gimcat vitamin. Ama tabi cok da vrmemek gerekiyor ben yavas yavas yapiyorum Furminator kullanirken ince taraklarda sanirim boyle oluyor normal tarakla gunluk taramayi tam mama isteyecegi zama aksam miyavlamaya baslayina tariyorum cunku o zamanlar mama mama diye inlerken bir sey diyemiyorum ve mama da odul olmus oluyor.
Kisacasi tam mamadan once gunluk tarama, Furminator gibi bir seyi de uyurken. Ama Dollfacepersian'in dedigi daha mantikli geldi vitamin icin ayaga kalktiginda gobegini taratmasi. Farkli cesitlerde deneyin sizin icin hangisi uygun olursa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 9953 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR