Kısır Kedim Yavru Kedi Maması Yiyor

Slp
Slp

4401 Puan

Kısırlaştırılmış iki kedim de yavru kedilerimizin mamalarını yiyorlar ve alıştılar. Kısırlaştırılmış mamayı yemiyorlar artık. Bir sorun olur mu bu durum?

9 CEVAP

Ya aslında şu açıdan olabilir kısır kedileriniz hareketsizse ve sürekli o mamayı yerlerse kilo alma eğilimi gösterebilirler. Çünkü yavru kedi maması yavruların enerjilerine ve ihtiyaçlarına göre bir mamadır. Yani içeriğindeki her şey daha çoktur diyim. O yüzden dikkat edin ederim.

Derim yazıcaktım t9 kurbanı oldum :D

Slp
Slp

4401

Yardımcı olabilecek biri var mı?

Slp
Slp

4401

O açıdan sorun olmaz o zaman çünkü dışarı çıktıkları için enerjilerini bolca atıyorlar. Teşekkür ederim cevap için :)

Ben de 3 kedimde aynı durumu yaşamıştım. Kullandığım markaya ulaşarak sordum ve bu cevabı verdiler. Belki fikir olur size de. "Kısırlaştırılmış kedilerde uzun süreli yavru maması kullanımı devam edildiği zaman, yavru kedilere göre enerji ihtiyaç miktarı kısır kedilerin daha az olması sebebiyle kilo alımı kaçınılmaz olacaktır.


Aynı zamanda mama taneleri daha küçük olduğu için uzun vadede çiğneme ile ilgili isteği kaybolacak, diş taşı ve plağa daha açık hale gelecektir."

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Sistit olabiliyor

Succubus
Succubus

10369

kısır kedi maması kilo problemi dışında özellikle erkek kedilerde idrar yolları problemlerini önlemek için önemli. bence başka markaların kısır mamalarını deneyin.

Bna23
Bna23

4931

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Veterinerimiz kesinlikle protein ağırlıklı bir mama tüketmemesi gerektiğini yani yavru kedi mamasının kısır kediler için zararlı olduğunu söyledi. Kısır kedi mamasını çok beğenmesede sağlığı için sadece onu veriyorum. Siz de kısır kedi maması vermeyi deneyin :)

Ozge00
Ozge00

131723

Evet erkek kedilerin idrar yolları daha dar olduğu için dişilere göre daha sıkıntılı. Magnezyum o bu şu gibi değerlere bakmak lazim, yavru mamasi ile kısır mamasındaki değerleri ayni mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 520 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR