Kuru Mamayı Islatmak

betul18
betul18

4969 Puan

kedim nedense ıslatınca daha istekli yiyor mamasını ıslatıp mı vermeliyim yoksa kuru mu bir de mamayı ıslatınca
öğün öğün vermem gerek çünkü çok mama ıslatınca şişiyo ve boşa gidiyo kedicik bi anda yiyemez tabi eğer ıslatıp vermeliysem kaç öğünde veriyim?

9 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Kediniz yavru mu? Eğer yavru ise öğünlük önüne koyarken gayet de ıslatıp verebilirsiniz. Küçükse eğer kediniz mama taneleri büyük geldiğinden kıramıyordur. Öğünlere bölerek hafif ıslatın ve gayet güzel yer. Zaten biraz daha büyüdüğünde böyle bir şeye gerek kalmaz. İsterseniz vet. hekime de danışabilirsiniz. Ben kedime tavsiyeler üzerine öyle yaptım ve hiçbir şekilde hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca yaş mamayla bir tutmak çok mantıksız...

incirreis
incirreis

2891

Öğün öğün hafif ıslatıp verebilirsiniz eğer çiğneyemiyorsa. Ancak uzun süre ıslatılmış kuru mamayı bekletmeyin, bakteri üretebilir. Yakın zamanda da bıraktırın, alışmasın. Sağlıklı günler.

incirreis
incirreis

2891

Genelde kuru mamayı çiğneyemeyen yavru kediler için bu işlem yapılabiliyor, geçiş döneminde.
Sizinkisi biraz şımarıklık yapmış :) Öyle alıştırmayın, bakteri ürer mamada. Mama kabını biraz daha geniş (dikdörtgen) cam/seramik/porselen kasede vermeyi deneyin.

Ozge00
Ozge00

131723

Oyle vermeyin, yas mamadan farki kalmıyor bu sekilde. Çok sağlıklı da değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Uzun süreli kullanim için uygun değil. Ilk kuru mamaya geçişte kullanılabilir elbette

Ozge00
Ozge00

131723

Yas mama yumuşak gida, kuru mamayi da ıslatınca yumusuyor. Ayni mantık. Ayrıca islak mamada bakteriler ürüyor. Ilk geçişte verebilirsiniz dedim zaten, uzun süreli kullanim için uygun değil. Eger kullanılacaksa yaninda isirabilecegi ek gıdalar verilmeli sert.

betul18
betul18

4969

teşekkürler 8 aylık olucak yakında vermemeye karar verdim

Ben yeni aldım yaş mamaya alıştırılmış kuru mama elimle bile versem yemiyor 4 aylık falan suan bende aç kalmasin diye yaş mama veriyorum ama oda sağlıklı değil

birsukaya
birsukaya

326

Kedim 5 aylık, kuru mamayı rahatça yiyebiliyor ama ara sıra ıslatıp veriyorum. Sıcak havalarda gerekli bir şey bence, vücuduna daha fazla su almış oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 12577 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR