Kediyle Uçmak

YigitGocmen
YigitGocmen

992 Puan

Merhabalar kedimle birlikte başka bir şehre 1 aylığına uçuş gerçekleştireceğiz. Havayolu şirketimiz 23x30x40 boyutlarında softcase taşıma çantası istiyor fakat ben bu boyutlarda bir taşıma çantası bulamıyorum. Benim taşıma çantan 30x30x40 boyutunda, yani yüksekliği 7 cm daha uzun. Havayolu şirketini aradığımda problem olur mu dedim boyutlarını söyledim taşıma çantasının. Çok dikkat ediyorlarmış boyutlarına sıkıntı olabilirmiş, kabul etmeme durumları varmış. Bu boyutlarda bir taşıma çantası bulanlar veya benim yaşadığım durumu yaşadığım halde havalimanında bir sıkıntı çıkmayan hayvan sahipleri yazabilirler mi neler yaşadıklarını? Mümkünse bu boyutlarda taşıma çantası olanlar nereden aldıklarını link şeklinde atabilirlerse harika olur. Bir de aşı meselesi var. Kedim Sarman ve 5 Aylık. 2.9 kilogram. Taşıma çantasıyla birlikte yaklaşık 3 kg oluyor yani benimle birlikte kabinde uçacak. Az önce havayolu şirketini aradım, veterinerinize danışın dedi, kendisi bilmiyor veya umursamadı herhalde bilemem artık. Veterinerime 20.11.2020 tarihinde iç-dış parazit aşısı için gittiğimde uçacağını söyledim ve kendisi 2 hafta öncesinden kuduz aşısı olması gerektiğini söyledi. 25.11.2020 için de randevu oluşturdu. 09.12.2020 tarihinde uçuşum. Yani tam 2 hafta önce kuduz aşısı olmuş oluyor. Bazı yerlerde okudum 1 ay önceden olması gerekli falan yazıyordu sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir? Ayrıca karma aşısı da oldu 1 kez onu da belirtmek isterim. Kısacası kedisiyle uçuş sağlayanlar hangi süreçlerden geçtiğini anlatırlarsa çok memnun olurum. Şimdiden harcadığınız zaman için teşekkür ederim yardım bekliyorum.

11 CEVAP

Merhabalar. Ben kedimi memleketimdeyken sahiplendim ve 1.5-2 aylık civarında uçuş gerçekleştirdik. Taşıma çantası bildiğimiz plastik kutu taşıma çantaları değil öncelikle. Yarın fotoğraf koyuluyorsa fotoğraf koymaya çalışayım. Yoksa Google'de evcil hayvan seyahat çantası diye arama yaparsanız dışı muşamba olan delikli çantalar. Kendi biletinizi aldıktan sonra evcil hayvanınıza da bilet almanız gerekiyor. X Havayollarını aradım durumu belirttim. Kilosunu sordular. Müsaitlik durumuna göre onay geldi. Sonrasında havalimanına gittiğinizde fazla bagaj ödemesi yapar gibi ödeme yapıyorsunuz. (Çantayla beraber 2kg olarak girildi ve 80TL ödedim bilete. Çantayı acil almıştım 120 TL'ye aldım.) Uçuş esnasında benimle birlikte uçtu. İniş ve kalkışlarda koltuğun altına koymanız isteniyor. Yalnız dikkat edin uçağa gidiş esnasında mümkünse bu kutu içerisinde çok kalmasın. Havasızlıktan mı anlamadım değişik bir hal girdi ölecek diye çok korkmuştum. Onun haricinde uçağa binerken kimlik kontrolde evcil hayvanınızın da kimliğini gösteriyorsunuz. Aşı durumu vs. çok kontrol ediliyor mu bilmiyorum ama benim bindiğim havalimanında aşırı bir kontrol olduğunu düşünmüyorum.

Rica ederim olabildiğince detaylandırmaya çalıştım. Biletinizi aldıktan hemen sonra evcil hayvanınızın işlemlerini dr yaptırmanızı tavsiye ederim. Havalimanına gittiğinizde yapmayı planlıyorsanız sıkıntı olabilir. Pilotların bu konuda yetkileri var zannediyorsam. Evcil hayvanın kabinde mi bagajda mı uçacağı, yer olup olmadığı vs. gibi hususlarda sıkıntı yaşamayın. https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/lepus-flybag-seffaf-kedi-ve-kopek-tasima-cantasi-25x40x25cm-siyah.html Ben bu tipte bir seyahat çantasıyla uçtum.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet plastik olani kabul etmiyorlar diye biliyorum bende. Linkteki gibi bir çanta lazim.

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

Pe ga sus firması ile çok seyahat ettik ve taşıma çantam sizin söylediğiniz ölçüde de değildi asla dikkat etmediler boyutlarına sadece kuduz aşısı için karneden fotokopi aldılar tarttılar ve kucağımq güzel bir yolculuk geçirmiştik

ballokumu
ballokumu

9431

Kuduz bir yıl içinde olursa kabul oluyor diye biliyorum.

YigitGocmen
YigitGocmen

992

@Bcanaydn Teşekkür ederim. Peki taşıma çantanız atılan linkteki gibi miydi yoksa şu plastik üstü renkli altı siyah olan plastik taşıma çantası mıydı? Yoksa linkteki gibi miydi sizinki de?

alabalik32
alabalik32

13406

Önemli olan kedi pasaportunda yapılmış olduğunun belgesi.

YigitGocmen
YigitGocmen

992

Teşekkür ediyorum cevabınız için. Sorumu gören ve bu durumları yaşayan veya evcil dostuyla uçma deneyimi olanların cevabını da detaylı bir şekilde bekliyorum. Çok teşekkürler, maalesef şu an zor durumdayım bu konuyla ilgili. Acil cevaplar beklemekteyim.

YigitGocmen
YigitGocmen

992

@alibasaran_ab Çok teşekkür ederim cevabınız için. Örnek olarak bir link atabilir misiniz taşıma çantasını? Soft Case dedikleri taşıma çantasını ben bu farklı renkleri olan plastik çantalar olduğunu düşünüyordum fakat öyle değil sanırsam. Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca verdiğiniz cevap için çok teşekkürler.

YigitGocmen
YigitGocmen

992

Genelde havalimanlarında bu valiz taşıma arabalarında o plastik taşıma çantalarını görüyordum ve onunla taşınabileceğini düşündüm. Bugün bir de havalimanına sordurtacağım, bir tanıdığım uçacak gece. Bakalım onlar ne diyecekler taşıma çantasının fotoğrafını da yolladım kendisine iyice sordurtacak. Herkese yardımları için çok teşekkürler.

Bcanaydn
Bcanaydn

13838

Atılan linkte ki gibiydi hatta aynısı hiç bir sorun çıkarmadılar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 628 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR