Aşıdan Sonra Kediyi Yıkamak

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Kediyi yıkamak iyi değil, yıkanmamalı biliyorum. Ama meraktan soruyorum. Aşı vurulduktan sonraki ilk 2 gün kedi yıkanmamalı diye bir şey okudum. Bu doğru mu, aşının ne alakası var kediyi yıkamakla?

8 CEVAP

melisaakrer
melisaakrer

1168

@YigitGocmen kediler yıkanmamalı. Çok ekstrem bir durum olmadıkça. Evinizin büyük olması bunun için bir bahane değil. Bu durum onun sağlığını olumsuz etkiler. Ayrıca kediler kendilerini temizliyorlar. Lütfen yıkamayın!

MOGU
MOGU

763

aşı yapıldığında kedinizin bağışıklık sistemini zayıflar, çünkü vücuduna zayıflatılmış bir virus verilerek immun yanıt oluşturmaktır amacı. aşılamadan sonra kedinizin ateşinin çıkmasının sebebi de bu, vücudu zayıflatılmış virusla savaşıyor o sırada. zaten hassas bir durumdayken kedinizi yıkamanız bu dönemi daha zor geçirmesine sebep olabilir.

Ozge00
Ozge00

131723

Dis Parazit damlasi yapıldıysa yikanmaz. Diğer türlü bir sıkıntı olacağını sanmam.

YigitGocmen
YigitGocmen

992

Dış parazit yapıldıktan sonraki 3 gün içinde yıkanmamasını kesin olarak biliyorum fakat diğer aşılarda yıkanılabilir sanırsam, veterinerimiz bize farklı birşey söylememişti. Biz kedimizi 2 3 haftada bir yıkıyoruz evimiz çok büyük ve hemen kirlenebildiğinden dolayı

melisaakrer
melisaakrer

1168

Dış parazit uygulamasından sonra yıkama yapılmamalı. Bütün etkisini kaybeder yaptırdığınız uygulama.

Karameeell
Karameeell

3012

Ev büyük olunca ne oluyorki anlamadim üç hafta o kadar kısa ki kaldiki hiç yıkanmaz bence çok ciddi bir sağlık problemine yol açar yıkamayin yazık.. Sokak hayvanlarına bakın onları kim yıkıyor beyaz kediler bile tertemiz Allah onların tükürük yapısını zaten dezenfektan yapmış kendilerini temizliyor.. İyilik yapayım derken zarar vermeyin sonra çok üzülürsünüz..

zinci
zinci

462

Olabildiğince yıkamayın mesela bir yeri kirlendiyse sadece orayı yıkayın. Hem de Aralığa giriyoruz bence yıkamayın veteriner hekiminizden pudra alabilirsiniz tüyü dökülüyor diyorsanız tarak alabilirsiniz.

ferhat05
ferhat05

15802

Pudra ne işe yarıyor? Patilerini bir ıslak bezle hafifçe silmek yeterli olur. Yıkamayı düşünmüyorum. Öyle bir şeyi denemeye kalksam kan banyosuna döner zaten, kol bacak bırakmaz bende😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 321 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR