Kısır Kedi Dışarı Çıkmak İster Mi?

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Anket

Kesinlikle istemez
(5 oy)
İster
(14 oy)
Toplam (19 oy)

Veteriner hekimimiz, 'kısırlaştırdıktan sonra dışarı çıkmak istemez zaten, durulur.' dedi. Vet. hekimimize güveniyorum ama emin de değilim. Kesin mi bu, istemez dime. İstese de bizim kontrolümüz altında olmadan bırakamayız zaten.

10 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Eger dışarı alışık bir kedi ise, yine ister. Disariyi bilmiyorsa sıkıntı yok.

Ozge00
Ozge00

131723

Yok tekrar eve alıştırabilirsiniz isterseniz ama ilk başlarda sıkıntı yaratır belki. Cikmak için miyavlar, sizi rahatsız edebilir.
Artik çıkartmak istemiyorsanız inatla çıkarmayın zamanla alışır. Veya ikinci kedi de ise yarayabilir. Olmazsa birlikte çıkarsınız tasma ile :D bazi kediler çok inatçı olabiliyor

sforselin
sforselin

119776

Arkadaşım 13 yıldır sokakta yaşayan kediye evde bakmaya başladı. Çıkmak istiyor mu, evet. Kontrol edilemez mi, hayır. Ki sizinkinin o kadar süredir sokakta yaşamadığını varsayıyorum. Kedinin karakterine bağlı olarak hiç çıkmak istemeyebilir bile. Benimkinin bir kere patisi yere değmiş değil kapı açılınca koşuyor apartmanin içine

Ozge00
Ozge00

131723

Alışır o şekilde deneyin. Ben direkt kesin cikarmayi diyecektim. Zaten ameliyattan sonra 1-2 hafta çıkmaması lazim en azindan yarasi iyileşip kendine gelene kadar

Adanurr
Adanurr

2357

Benim kedim (erkek) kısırlaştıktan sonra da çıkmak istedi, hala da istiyor. Ara sıra kapıdan kaçıyor apartmana ama dışarı hiç kaçamadı apartman kapısı kapalı olduğu için. Ama oğlumunkinin kısır olmakla veya olmamakla ilgisi yok bence, yani dışarı çıkma isteği o yüzden değil. Çok seviyor onu sitede gezdirmemi. Sitede çimenlik alan var hemen oraya koşuyor çok seviyor otları. Bazen arabayla da dolaşmaya çıkartıyoruz. Çoğu kedi sokağı sevmez, korkar ama benim oğlum bayılıyorr. Camı açıyoruz dışarıyı seyrediyor. Bazen evde kapının önüne oturup miyavlıyor. Bazen kapının koluna atlayıp açıyor, apartmana çıkıyor. Ama tasmasını takıp gezdirdikten sonra 1 hafta sesi çıkmıyor, sonra yine gezmek istiyor. Yani eğer kediniz sokağa çıkmayı sevmeyen bir kediyse çıkmak istemez diye düşünüyorum. Ama benim oğluşum gibi sokakta koşmaya bayılıyosa isteyebilir :)

Adanurr
Adanurr

2357

Alışır bence, sonuçta yavaş yavaş çoğu şeye alıştırabiliyoruz. Dediğiniz gibi azalta azalta çıkartarak alıştırabilirsiniz.

ferhat05
ferhat05

15802

Tamam çok teşekkür ederim hepinize 😸

sforselin
sforselin

119776

Tamamen çıkarmayı kesip çıkmak istediğinde oyun oynatarak dikkatini dağıtmak daha çok işe yarar bence. Rutinlerine bağlı ve onları seven hayvanlar. Dışarıya çıkmaya devam ettikçe daha çok ister bence. Eve tamamen alışana kadar(hem havalar da soğudu) çıkarmayıp bahar geldiğinde ara ara çıkarmak güzel olabilir gibi bence :)
Aşılar, kısırlaştırma, hadi biraz daha büyüsün bağışıklığı güçlensin derken bu yaz çıkaramadım hiç ben de. Güvenli, çok da tedirgin hissetmeyeceği yerlerde gezdirmeyi planlıyorum seneye. Belki kar yağarsa da deneriz bir seferlik :)

ferhat05
ferhat05

15802

Alışık maalesef ki. Peki zorlar mı ki bizi? Alışır mı evde olmaya?

ferhat05
ferhat05

15802

Bizimki yerinde durmuyo. Tasmasını takıp gezdirebiliriz düzenli olarak ama ne sıklıkla ister. Belirli bi yöntemle eve alışır mı onu da merak ediyorum. Mesela ilk başta hafta da iki kez. Bir süre sonra haftada bir kez. Sonra 2 haftada bir, 3 hafta da bir... derken eve tamamen alışır mı ki?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4119 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR