Kediye Yaş Mama Verilmeli Mi

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Veteriner hekimimiz, " yaş mamayı 3 koşulda veriyoruz." dedi ve kediler için çöp bir besin olduğunu söyledi.
Ama bazıları da düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Napayım ben. Bu konuyu tekrar sorucam veteriner hekime.

9 CEVAP

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

En kısa zamanda veterinerinizi değiştirin mahalledeki bakkala sorsam o bile daha bilgilidir bu konuda o nasıl bir veteriner öyle ya

Ozge00
Ozge00

131723

Yas mamayi su ihtiyacını karşılasin diye veriyoruz aslında ama kendimce bu ihtiyacı karsilmadigina kanaat getirdim ne yazik ki. Haftada bir isterseniz verebilirsiniz, bende o sekidle yapıyorum. Evde yas mama yapımları var daha sağlıklı,katkisiz, güvenilir. O tarz yapıp buzlukta saklayabilirsiniz, vermeden once de bekleyip sonra ısınınca verirsiniz. Hazirindan daha sağlıklı olabilir. Ha dersiniz benim vaktim var, hemen yapip da verebilirsiniz. Benim fikrim bu yönde.

Ozge00
Ozge00

131723

O demediyse bile bunu diyen cok veteriner var. Başka bir veteriner de bana kısırlaştırmayi iki koşulda yaptıklarını söyledi, biri kedinin bağırması rahatsız etmesi bizi digeri de kedinin doğum yapmasını istemememizmis. İşin ilginç yanı o, bunlar okulu nasil okuyor nasil bitiriyor yani cok merak ediyorum cidden. İşinde uzman olanlar da var, allah onlara denk getirsin herkesi.

sforselin
sforselin

119776

Çok yorum yapmayacağım, tr veterinerlerinin kedi beslenmesi hakkındaki engin bilgileri beni yoruyor artık. Kedinizin zorunlu etobur olduğu bilgisini aklınızda tutarak aşağıya bırakacağım kuru ve yaş mamanın içeriklerini bi kendiniz kıyaslayın mesela. Her kuru mama mükemmel ya da her yaş mama öcü değil.


Kuru mama örneği
Yaş mama örneği

Ozge00
Ozge00

131723

Evet veterinerler de çoğu konuda ikiye üçe bölünüyor. Herkesin kafasi karışık ülkede :D

senaau
senaau

17289

bizim gittiğimiz veteriner de yaş mamayı kedi için abur cubur gibi düşünün vermemeye çalışın dedi. Ben kendi kedime haftada 2-3 kez veriyorum. Bı sorun yaşamadık şuana kadar. Ben bu mama konusunun biraz fazla abartıldığını düşünüyorum.

sforselin
sforselin

119776

Kendi hekimimizi de çok severim, güvenirim. Ama ona da sorsam neyle besleyeyim diye fikirlerimizin uyuşmayacağına aşırı eminim. Nasıl bir estetik cerrah bir kbb'ci insan beslenmesi konusunda uzman değilse tüm veteriner hekimlerin bu konuda tam olarak bilgi sahibi olmasını beklemek gerçekçi olmaz diye düşünüyorum. Birkaç hekimin fikrini almamız, kendimiz de araştırmamız gerekiyor bazı şeyleri.

Her şeyin fazlası zarar bunu kim diyor ya haftada üç gün hayvana yaş mama dayarsan zararlı tabikide

ferhat05
ferhat05

15802

İlk defa gitmiştik veterinere. Tecrübeli bir veteriner hekimdir, sevilir de kendisi. Belki anlattığı şeyi tam anlamamış olabilirim. İnanın yarım yamalak hatırlıyorum. Belki çiğ et için demiş bile olabilir. Veteriner hekime yüklenmeyin yani Ama tekrar sorucam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 663 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR