Kedi Çiminin Amacı Ne, Kusturduğu Doğru Mu?

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Maltla birlikte verilmeli mi? Kedilerin midesi bulandığında yediğini duydum ama kusturuyor da diyorlar.

4 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Kusturur evet ama malt kullaninca dışkıyla atıyor zaten o yüzden cim yiyince kusma geregi duymuyor. Eger sadece cim kullanırsanız, yuttuğu tuyler belli bir boyuta ulaşınca kusarak çıkarır.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Malt verilmeyen kediler midesinde ki tüylerin birikmesini engellemek için çim yerler. Sindiremediği tüyleri de çim yiyerek çıkartır. Her çim yiyen kedi kusmaz. Sadece kusmak içinde çim yemezler başları ağrıdığında ve mutlu olmak içinde yiyorlar.

Ozge00
Ozge00

131723

Ben ikisini de kullanmıyorum ama kullandığım donem de oldu. Tek sıkıntı bizimki yemiyor pek koparıp koparıp atıyor. Sanırım sadece ihtiyac duyarsa yiyorlarmis.
Yani seviyorsa çimi ikisini birden kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz

sforselin
sforselin

119776

Lifli olduğu için sindirime de yardımcı aslında. Tüy yumağı kusmak çok sağlıklı bir durum değil ve sık olduğunda sindirim sistemi yeterli gelmiyor demektir. O zamanlarda çim yeterli olmaz ama iyi bir sindirim sistemi varsa çim yeterli de olabilir. Tüy dökme dönemlerinde malt(ya da farklı ürünler) kullanılması taraftarıyım ama.
Ben ikisini de düzenli olarak kullanıyorum. (Bizimki arpa çimi yemeyi seviyor. Hazır olanlardan almak yerine kendim ekiyorum. Daha az maliyetli oluyor böyle.)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR