Kedim Yaklaşık 1 Aydır İshal

Cisiiil
Cisiiil

4508 Puan

Merhaba Zeytin 4 yaşında kısırlaştırılmış bir kedi 1 aydır ishal bazen puding kıvamında bazen cıvık bazen katı gibi ama yinede yumusak oluyor dışkısı. İshal oldugu için sadece kuru mama ve su veriyorum. Veterinerde tedavi oldu 5 gün. İğneden sonra hala ishaldi ama katı formuna dönüşüyordu. Şimdi tekrar cıvık ishal. Aşıları tam parazit aşılarını yeni oldu yani parazit olamaz. Mama yiyişi su içişi normal keyfi yerinde. Evde yapabileceğim bir uygulama var mı? 2 gün önce kısır mamaya geçtim ondan da kaynaklanıyor olabilir mi? Evde 2 kedim var Zeytin ishal Mia normal yapıyor dışkıyı. Mamadan olsa ikiside ishal olmaz mıydı?

4 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Mama değiştirince başladıysa bu sorun, mamadandir. İki kedide de aynı olmaz tepki. Her kedinin bunyesi, midesi farklı.
Ben tavuk göğsü önerebilirim. Eger mamadan ise katılaşma olur zaten. Viral rahatsızliklar, enfeksiyon vs gibi önemli durumlarda etki etmiyor pek.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Bizde geçmeyen yumuşak kaka problemi yaşadık hatta hala yaşıyoruz. Hekimizden probiyotik isteyin çok faydası oluyor

aylinceyda
aylinceyda

14282

Mamaların etkisi kediden kediye değişir. Mama kaynaklı ishal olabilir. Kan tahlili yapıldı mı? Bazı veterinerler belirtilere göre hareket edebiliyor kan tahlili yapılmadıysa, yaptırmanızda fayda var. Mamayı değiştirerek de kedinizi gözlemleyebilirisiniz.

Cisiiil
Cisiiil

4508

Kan tahlili yapılmadı. 5 gün anbiyotik tedavisi gördü. Kustugu için mide ilacı verildi. Kusması düzeldi ama ishal devam ddiyor. Tesekkür ederim yorum için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 357 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR