Kısırlaştırmalı Mıyım

kedim erkek ve 17 aylık scottish fold kızgınlığa girdi sanırım geceleri garip miyavlıyor ve yastıklarla vs çiftleşmeye çalışıyor . koku bırakmıyor evde ya da kumuna yapıyor sanırım , bu döneminde bizim için ciddi bir sorun oluşturmuyor aslında oğlumuz. ve oğlumuz güzel bir kedi, taliplerimiz de vardı ben de artık çiftleştirmeye karar verdim sizce doğru bir karar mı ? bazıları çiftleştirdikten sonra koku bırakmaya başlayabilir dedi sizce öyle mi olur koku bırakmaya başlarsa sıkıntı olur kısırlaştırmamız gerekir . bu konuda da pek bilgi sahibi değiliz kısırlaştırılmalı mı ? bu ilk kedimiz olduğu için ne yapsak bilemiyorum . bilgili olan tecrübeli olan arkadaşlar varsa aydınlatabilir mi?

3 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Kediniz bi noktada koku bırakmaya başlayacak kısırlaştırma yapılmazsa. Bunu alışkanlık haline getirmeden kısırlaştırmanız sizin için daha iyi olur. Çiftleşme sonrası kızgınlığının geçmiyor ve evet belki çiftleşmesi koku bırakmanın başlamasını hızlandirabilir.
Bunun haricinde sürekli kızgınlık stres yaratır. Stres bağışıklık düşmesi sebebiyle hastalıklara açık hale getirir kedinizi. (bazı kediler yemek yemeyi bile reddeder) Bir de çiftleştiği kediden hastalık kapma ihtimali de düşük değilken bunların aynı anda yaşanması kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bir de bunların yanında foldların üretilmesi tavsiye edilmeyen bir ırk olması durumu da var. Dünyaya hasta olarak gelecek kediler kimseyi mutlu etmez. Bir de kısırlaştırma sonrası davranış bozukluklarının görülme ihtimali oldukça azalıyor(kedim yatağıma işedi gibi bir başlık açma ihtimaliniz azalır mesela jbjb), testis kanseri vb ihtimali de takdir edersiniz ki ortadan kalkıyor :)

sforselin
sforselin

119776

"Bir de" kadar kafama taş düşsün bjmjmj Madde halinde yazmadığım için özür dilerim :)

ferhat05
ferhat05

15802

Veteriner hekiminize danışıp karar verebilirsiniz.
Özellikle dişi anne babaları çok duygusal olabiliyor kısırlaştırma operasyonundan sonra. Ama kedi için en iyisi bu.
Erkek kedi sürekli kızgınlığa girebilir. Çiftleşerek durulup sakinleşmiş olmaz hatta kızgınlığa girmesine çok izin verirseniz strese girebilir. Koku bırakma olayı kediden kediye değişiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 320 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR