Kedi İç Parazit

Merhaba, bugün kedime iç parazit hapı yutturdum. Akabinde akşam yaptığı kakasında uzun beyaz solucan benzeri şeyler gördüm. İshali, halsizliği, iştahsızlığı yok. Yarın sabah veterinere gideceğiz. Ancak evden çıkmayan, kuru mama ile beslenen 5 aylık bir hayvanda neden bir iç parazit gelişir?? Bunun sebebi nedir ve tedavisi nasıl ilerliyor içinizde bilenler var mı?

7 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Sinek, böcek yemiştir onlardan da kapabilir. Tedavisini de zaten yaptırmış sayılırsınız. İç parazit hapı dökmesini sağlıyor. Kakasını inceleyin bazen 10 gün kadar sonra tekrar olması gerekebiliyormuş. (İlacın parazit yumurtalarında da etkili olup olmamasına göre değişiyor sanırım)

Az önce araştırdım döktüğü şey tenyaymış. Gerçekten anlamadım hiçbir belirtisi yoktu. Yarın yine de götüreceğim. Çok teşekkür ederim.

sforselin
sforselin

119776

O yüzden düzenli yapıyorlar parazit tedavisini. Gözden kaçabiliyor ya da çok ilerlemeden belirti göstermeyebiliyoruz. Bizimkinin çeşit çeşitti parazitleri ilk geldiğinde jmmjmj

Ozge00
Ozge00

131723

Bence mide kendi bir şekilde üretiyor :D

Cansuoz1
Cansuoz1

3258

Parazitleri nasıl anlıyorsunuz ben sokaktan 2 yas civarı bi kedi sahiplendim karnı şişti cuma günğ iç paraziti yapıldı kaç günde etki eder

Ozge00
Ozge00

131723

Diskisinda görürsünüz aslinda kurt veya susam şeklinde gözükür. İnternetten fotoğraflarına da bakabilirsiniz rahatsız olmayacaksaniz.

Bizimkisi yapıldığı günün gecesinde dökmeye başladı bugün 2. günü. Dökmesi iyi bir şeymiş bu arada kötü bir şey değilmiş. Pazartesi günü yani ilk haptan bir hafta sonra olacak bir hap daha yutacak daha da varsa içinde tamamen çıksın diyeymiş. Ayrıca eğer yedirebilirseniz yoğurt yedirmemi söyledi probiyotik olarak. Bizimkisinin çıkardıkları tenya oluyormuş, uzun beyaz solucan gibiler direk gözüküyorlar kakanın içinde. Ama pirinç tanesi gibi olanları da varmış.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR