Beslenme

Hacci
Hacci

743 Puan

Merhaba kedim şu an 3 ayını bitirdi n&d mama kullanıyorum karşıma bir reklam çıktı kuru mamayı öven tayfa bu sefer yeni bir mama şeklini övüyordu aklıma margarini öven tereyağını gömen doktor tayfası geldi yani bende bir belgesel tarzı ve dünya çapında kedi yetiştiricileri ile ilgili bir şeyler seyrettim farkettim ki kuru mamayı kullanmıyorlar asla sanırım bizlerinde işimize geliyor ki araştırmadan önlerine koyuyoruz mamayı yaş mama kuru mamadan daha sağlıklı imiş mesela en çok öne sürülen ikna yöntemlerinden biri diş tartarları plak filan oluşumuna engellediğine dair ama bir araştırma yokmuş bununla ilgili en iyi şey fırçalamak imiş bende demem o ki bundan sonra madem böyle bir sorumluluk yüklendim o zaman onunda mamalarını ben hazırlamalıyım bunun için ana besin olarak önerebileceğiniz tarifi paylaşırsanız çok sevinirim ayrıca ben her gün haşlanmış tavuk vermeyi düşünüyorum ek gıdalarla birlikte bu uygun mudur bilgilendirirseniz sevinirim.bu kadar uzun tutma sebebim farkındalık yaratmak adına şimdiden teşekkürler.

6 CEVAP

Sanırım siz barf beslenme tarzından bahsediyorsunuz evet bazı kişiler bunu savunuyor doğru olduğunu söylüyor. Haklı olabilirler. Ama şöyle bir şey var barf beslenmeyi kendiniz hazırlayacaksanız gerçekten her şeyi iyi araştırın derim hatta varsa biri yardım alın çünkü içindeki vitamin minarel protein oranı öğün olarak hazırlanıyor. Eksik olmaması lazım kediyi temiz besleyeyim derken hasta edebilirsiniz. :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kuru mama kedilerde/ köpeklerde sıvı kaybına neden oluyor. İlerde böbrek rahatsızlığına daha yatkın oluyorlar. Birde üstüne kuru mamanın içindeki koruyucular vs kanser gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Beyfendinin bahsettiği Barf değil evde kendi mamasını yapmak istiyor bunu yapmak için ilk önce vet hekiminize danışmalısınız kedinize uygun bir tarifi size o verebilir, etler piştiği için içine vitamin ,taurin lizin omega 3 gibi seyler eklemelisiniz. En azından iyi bir kuru mama da bunlari hazır bulabiliyorsunuz ve kedinizin ihtiyacını karşılıyor. Eğer bunları ölçülü yapamayacak şansı evde mama yapma isini erteleyin. Kolay bir şey değil. Size daha zahmetsiz bir şey söyleyeyim eğer güven BARF&RAW beslenme uzun zamandır -6-7 aydır- araştırıyorum kedim için en uygun olanı ve sagliklisinin bu olduğunu düşünüyorum. Bunun icin bir kac hazirlıga basladım bile. Sizde bolca araştırın belki o zaman daha çok kafanıza yatar. Ama 1-2 kaynaktan okuyup AA güzelmiş bu deyip hemen çiğ beslenmeye geçmeyin. Uzun uzun araştırın eksiklerini artıklarını görün. Çiğ beslenme evde mama yapmaktan daha kolay ama puf noktaları var. İçine çok fazla vitamin minareli bileşen katmaniza gerek yok zaten et ısıl işlem görmediği için icindeki vitamini minareleri koruyor. Evde yas mama yapmak için bir kaç yabancı kaynak atabilirim ama dediğim gibi vet hekiminize danışın.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

https://catinfo.org/making-cat-food/#Making%20Cat%20Food%20-%20Quick%20Summary


Bu kaynakta mamanizin içine ne katmaniz gerektiğini hangi

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu kaynakta mamanın içine hangi takviyeleri eklemek gerektiğini uzun uzun anlatmış. Tam bir tariften bahsetmemiş.
Yabancı kaynaklardan araştırırsaniz daha iyi bilgilere ulaşabilirsiniz

ecematara
ecematara

1005

Evde hazırlayacaksanız raw for us'a bakmanızı öneririm

Hacci
Hacci

743

Teşekkürler araştıracağım konuya daha fazla hakim olmam lazım haklısınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 347 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR