Kedimi Sadece Taramam Yeter Mi?

Tekirvenusi
Tekirvenusi

4481 Puan

Kedimin bakımı için ne yapmam gerek?sadece taramam yeterli mi ?

6 CEVAP

feyzanurkrb
feyzanurkrb

3813

Biz tırnaklarını da kesiyoruz. Yani annem kesiyor. Bizi tırmalamaması için kesiyoruz. Ama kesip kesmemek size kalmış tabiki.

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Tırnaklarını kesmek, kulaklarını ve gözlerini temizlemek, taramak... Aslında oyun oynamak bile kedinin ihtiyacıdır bence. Özellikle tek 1 kediniz varsa canı sıkılır, enerjisini atamaz. O yüzden oyun oynamak da onun bakımıdır bana göre.

Ozge00
Ozge00

131723

Ağız bakimi da yapılmalı, eger bunu soruyorsaniz.
Tırnakları da kesilmeli

alabalik32
alabalik32

13406

Tırnaklarını arada ben kesiyorum. Arada vetimiz. Nemli pamukla kulaklarını temizlerim. Bayat çay demiyle gözlerini silerim. Haftada iki kere fırçaların.

sforselin
sforselin

119776

Tararken bir yandan da, üstünkörü olsa bile, tüm vücudunu incelediğiz için en basitinden cilt sorunlarını çok ilerlemeden fark edebileceğiniz için en önemlilerinden biri evet. Ama diş fırçalamak, kulaklarını temiz tutmak, tırnaklarını uygun periyotlarda kesmek de önemli. Ağız ve diş problemleri ileride ciddi sorunlara sebep oluyor çünkü. Haftada en az 3 kere fırçalamayı öneriyorlar. Yapabildiğiniz kadar yapmak gerekiyor en azından. Kulak uyuzu az rastlanan bir şey değil ve kulağının pis olması farklı hastalıkları da tetikleyebilir. Mutlaka ara ara kontrol edilmeli bence. Tırnaklarını çok uzun süre kesmezseniz, eşyalara daha çok zarac verecek olmasının yanında, uzayan tırnakları hareketlerini kısıtlıyor rahatsız oluyorlar. 2 haftada bir kesmeyi öneriyorlar bunda da. Ben haftada bir çok az kısaltıyorum, tırmanmayı seven biri olduğu için(arka tırnaklarını çok daha uzun süre kesmiyorum) Kendiniz için uygun olan periyodu ayarlarsınız siz de

aylinceyda
aylinceyda

14282

Taramak, kulaklarını temizlemek, diş bakımı yapmak çok önemli. Dişlerini temizlemeye alıştırmak yavruluk sonrasında biraz zor oluyor. Her kedinin kulak kirlenme sıklığı değiştir. Kirlendiğini farkettiğiniz zaman yüz temizleme pamuklarıyla veya yumuşak peçetelerle temizleyebilirsiniz. Kulak temizliği için olan damlalarda var. Tırnaklarını düzenli olarak kısaltmalısınız. Uzayan tırnaklar bir süre sonrasında kırılmaya, patilerine batmaya başlayabiliyor. Ben arka patileri daha yavaş uzadığı için veterinerime kestiriyorum. Ön patileri kendim kesiyorum. Çapaklarını da temizlemeniz iyi olacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 463 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR