Gece Yatakta Akşam Masada

cerenhaylaz
cerenhaylaz

2973 Puan

yavru kedim ne yatakta rahat bırakıyor ne de yemek yerken.. yemek yerken karnı tok bile olsa surekli masaya çıkmak istiyor. gece yatarken de benimle yatmak istiyor tamam yatalım bunda problem yok ama gelip uyumuyor sürekli tepemde üzerimde gezip beni kaldırmak istiyor. bunlara bir çözüm bulamadım ne yapsam lafımı dinlemiyor.

9 CEVAP

justtfelix
justtfelix

803

Akşamları oyun oynayarak omu yorabilirsiniz. Böylece gece sizi çok zorlamaz. Bi de yavruların tam böyle oyun çağında olduğu bi dönem oluyor. O zaman biraz sabretmek gerekli açıkcası.

Busebakis
Busebakis

1093

Biz masaya gelince merak ettiği şeyleri koklatiyoruz sonra merakı gidiyor biz yemek yerken yanımızda oturup bekliyor, gece ise oyun amaçlı gelirse hiç tepki vermiyorum ve bı kaç dk sonra vazgeçiyor. Siz bunlara tepki verdikçe oyun olduğunu düşünür daha çok devam eder

justtfelix
justtfelix

803

Masaya çıkma konusunda da merak ettikleri için yapıyorlar. Birazcık müsaade ederseniz masadaki görüp ilgisini çekmeyecek bir şey olduğunu anlar. Tabi ev yemeklerinden de yedirmemeniz lazım bu süreçte.

justtfelix
justtfelix

803

Bizim yavrumuz da sürekli sofraya geliyordu başlarda ailem çok kızdı çok sinirlendi hatta odaya bile kapatmaya kalktılar ama ben her seferinde masayı gösterdim yiyemeyeceği şeyleri (ekmek vs) koklattım bak bunlar senin için değil diye. Şimdi sofraya gelse bile bi göz gezdirip geri gidiyor

alabalik32
alabalik32

13406

Biz aile üyeleri yatarken kapılarımızı kapatıyoruz. Paşanında odası var onuda kapatırım. Yemek masasına gelince bir ay öncesine kadar ne zaman masa kurulsa çıkmak isterdi. Her seferinde de yüksek sesle hayır diyerek aldım odadan çıkardım kapıyı kapattım. Şimdi öğrendi çıkmıyor

Yavru kediler gerçekten çok meraklı ve hareketli oluyorlar büyüdükçe daha sakın olmaya başlıyorlar hatta o hallerini aşırı özlüyorum ben :) anneleri onlara yapamazlik yaptıkları zaman çok hafif bir şekilde alnına yavaşça dokunurlarmış sizde çok hafifçe dokunabilirsiniz istemediğiniz bir şeyi yaptığı zaman ona bakarak hayır derseniz zamanla anlamaya başlıyor ve yapmıyor :))

cerenhaylaz
cerenhaylaz

2973

bende yiyemeyeceği şeyleri koklatıyorum ona göre birşey olmadığını anlaması için ama bazen sinirimi gerçekten çok bozuyor çok seviyorum onu hayır diye bagırınca bile üzülüyorum ama o bana mısın demiyor :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim umarım bir çözüm bulabiliriz ya da umarım büyüyünce de bu masa olayına devam etmez

incirreis
incirreis

2891

Her kedi aynı değildir tabii ama benimki mandalina ve kabuğunun kokusundan nefret ediyor. Masa kenarına, dadandığı saksı diplerine kabuğunu koyarak sorunu iki günde %80 çözdüm. Deneyebilirsiniz.

chazal
chazal

763

Ben sert bir şekilde hayır diyerek ve kafasına minikçe vurarak öğrettim. Biraz zor oldu ama mutlaka yapın. En başta hayır dedikten sonra tekrar çıkıyor yine hayır diyip aynı şekilde tekrarlayın sonrasında ise odadan çıkartın. 1 ay içinde alışacaktır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 294 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR