Acilll Ailemi Nasıl İkna Edebilirim?

evkedisimia
evkedisimia

2286 Puan

kedilerim dışarı çıkmayı çok seviyor ancak kucağımdan indiremiyorum çünkü göğüs tasmaları olmadığı için kaçabilirler annem kediyi köpek gibi tasmayla gezdirmeyi insanlık dışı - canice buluyor kediyi tasmayla arkasından sürüyen biri nasıl gözükür düşünsene diyor oysa ben sadece kediye tasmayı takıcam o nereye giderse arkasından gidicem sürümicem diyorum kabul etmiyorlar göğüs tasmasını almaya nasıl ikna edebilirim ACİLLL yardımcı olursanız sevinirim.

10 CEVAP

Petlover34
Petlover34

103334

Orayi burayi yalicak eve gelcem ayy patisini mi sileyim pis pis nerelere bastik diye evham yapcam yatağimda yatiyorlar durduk yere kaşincam falan valla hiç gerek yok. Sicacik mis gibi ev oynayin minciklayin tertemiz öpün koklayin işte yiyip içip takilsin :)

Petlover34
Petlover34

103334

Bir de alişcak çikmaya hasta olsan yatsan kapida miyavlayip durcak. Köpek bakan arkadaşlarim bu dişari çikmalardan tuvalet ihtiyaci için yilmiş durumda. Sürekli köpeğine en güçlü pire damlasini yapmasina rağmen pirelenip duruyor hayvan o da bir çözüm değil. Bende hiç çikmalari taraftari değilim.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Kedilerin de köpekler gibi dışarıya çıkma hakkı var. Annenize kedinin ağaçlara tırmanarak, çimler arasında gezerek mutlu olacağını söyleyin. Hem de güneşli zamanlarda D vitamini alması kedileriniz için sağlıklı olacaktır. Zaten kedilere köpekler gibi yön veremezsiniz. Kediniz tasmanın hakimi oluyor. Tasmayla gezdirilen kedilerin videolarını izletebilirsiniz. Başka nasıl ikna edersiniz bilmiyorum.

Busebakis
Busebakis

1093

Ben kedimi köyde balkonlar açık olduğu için en azından orda gezdirmek için göğüs tasmasi aldım ancak tasmayi bir kere bile kullanamadim çünkü taktigimda şekilden şekile giriyor aslında boyun taşmasına tepki vermeyen bir kedi. Yani diyeceğim alırsanız tasma muhtemelen kediniz sevmeyecek ve uzun bir alıştırma süreniz olacak anneniz de ben demiştim diyecek. Zaten dışardan hastalık kapma ihtimali de var sizin kendi bahçeniz değilse çıkarmamaniz kediniz için daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ozge00
Ozge00

131723

Kedininiz çıkmayi seviyor mu o daha önemli. Tasma ile gezmeyi sever mi o önemli. cogu kedi tasmadan hoşlanmaz ve kaçmaya çalışır. Kolaylıkla da kaçabilirler, cok güvenli bir tasma olmasi lazim.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Her kedinin tasmaya tepkisi farklı oluyor. Bütün kediler tasmadan rahatsız oluyor demek doğru olmaz. Çimler arasında gezerse ve aşıları tamsa mikrop kapacağını sanmam birde başka kedilerle temas etmemesi iyi olur.

Ozge00
Ozge00

131723

Aşıları tam olsa da mikrop kapabilir bu arada. Uzman birine danışmak daha sağlıklı olur. Bizimki disariyi sevmiyor, veterinerimiz de cikarmamamizi söyledi zaten. Bağışıklıği düşük bir kedi biraz.
En iyisi bir uzman görüşü almak.
Ben pek çıkarma taraftarı değilim, belki hayvanların girmediği, arabaların geçmediği güvenli bir ortam olursa o zaman sıkıntı olmaz.

Ozge00
Ozge00

131723

Gerçi bizim vet dışarıyı hiç önermiyor ama bize ekstra onermedi :D

aylinceyda
aylinceyda

14282

Cevabım iki kez paylaşılmış:( Bahçe dışında ki yerlere çıkarılmasını bende doğru bulmuyorum. Hassas bağışıklığa, bünyeye sahip bir kedinin dışarı çıkarılmasını asla desteklemem. Aşırı enerjik, dışarı seven kedilerin ara sıra çıkarabileceğini düşünüyorum. Bunu alışkanlık haline getirmek zaten doğru olmaz. Bazı kediler dışarı çıktıktan sonra sürekli dışarıya çıkmak isteyebiliyor. Haftada 1 veya 2 haftada 1 yeterli olacaktır.

evkedisimia
evkedisimia

2286

bende sadece sitenin bahçesinden bahsediyorum yavru çok büyük değil 1 yaşına girmedi daha sıkıntı olmaz alışır benimki pek sıkıntı etmiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 422 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR