Kedi Dis Saligi

chuckysmom
chuckysmom

4164 Puan

Kedimin agzi mamadan dolayi kokuyor bunu nasil onlerim nasil fircalamliyim

7 CEVAP

Rgms
Rgms

10809

Biz kendi diş macunumuzu kendimiz yapıyoruz. Ben bu yüzden kedimin dişlerini de hindistan cevizi yağı ile fırçalamayı düşünüyordum ancak karbonat konusunda çok emin değilim. Cevabı bilen olursa lütfen güncelleyebilir mi? Teşekkürler.

bokcuk
bokcuk

797

Türkiye'de içeriği iyi, şekersiz bir diş macununa henüz rastlamadım maalesef. Bu yüzden dişlerini Hindistan cevizi yağıyla fırçalayabilirsiniz. 1çay kaşığı kabartma tozuyla 1/2 çay kaşığı suyu karıştırıp bununla da fırçalayabilirsiniz fakat bu kabartma tozlu tarifi ilk önce veterinerinize danışın o uygun görürse kullanırsınız. Diş fırçası olarak da piyasadakiler pahalı olduğu için ben Ebebek'ten 7tl ye kutulu silikon diş fırçası aldım.

bokcuk
bokcuk

797

Bence Hindistan cevizi yağı ile fırçalamamız daha iyi olur. Karbonat insan dişi için bile fazla iyi değilken -sık kullanılması- kedilerimizde pek sağlıklı olacağını düşünüyorum. Ama kabartma tozunda karbonatla bikarbonat birlikte zayıf asitmiş bilemedim şimdi. Bence en iyisi Hindistan cevizi yağıyla fırçalayalım.

Crystalin sprey le siliyorum.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Karbonatın fazlası kediler için toksik, ayrıca suda falan çözünmediği sürece tane tane karbonatla temizlemeye kalkarsanız dişlerini çizersiniz. Şekersiz macun yok demiş diğer arkadaşlar, macuna gerek yok zaten. Crystalin ne güne var? Şu anda kedimin ağzında diş batmasından kaynaklı yara olduğu için Veda’ nın antiseptik ağız bakım sıvısını kullanıyoruz ama normal şartlarda crystalin kullanıyoruz.

DTDamla
DTDamla

3807

Agiz kokusunu önleyen tablet seklinde ödül mamalari var. Dis macunu olarak da novoway kullaniyoruz biz veterinerin onerisiyle. Enzimatik kedi dis macunu. *********dan siparis etmistim diger sitelere gore daha uygun.

DTDamla
DTDamla

3807

K o l a y m a m a d a n siparis etmistim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 313 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81332 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR