Kedimde Asla Geçmeyen Göz Sorunu

Verdatrtp
Verdatrtp

13066 Puan

1 aydır sahiplendiğimden beri kedimin gözü şişiyor. Bazen o kadar çok şişiyor ki gözünü açamıyor. Bazen şişmesi kendiliğinden geçiyor ama ertesi gün yeniden başlıyor. Gözü kanlanıyor ve kızarıyor fotoğrafını koyacağım görürsünüz (fotoğraf az şişmiş hali.) Kedimi 1 aydır veterinere götürüyorum gözü için (bir de derisinde başka bir problemi var 2. fotoğrafa koydum) 2 kez veteriner değiştirdim. Kedime yanlış teşhis kondu 2 haftalık tedavi işe yaramadı. Şu an başka veterinere götürdüm gözü için teşhis koyamadılar. Şu an her gün veterinere gidiyorum derisi tedavi altında gözü ise neden bilinmiyor veteriner her gün takip edecek ve damla yapacak. Fikrinizi almak istedim kedisi daha önce böyle olan var mı?


8 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Mama değişikliği yaptiniz mi?
Bizim yaramizin onceki haline benziyor. İlk mantar dendi, sonra uyuz dendi, en son alerji olduğunu anladik. Resimdeki gibiydi bizimki de maalesef.

Bir de dis Parazit damlası yapıldı ise bazi Kedilerde de bu tepkiye neden olabiliyor. İyice düşünün ne zaman başladi acaba herhangi bir olay mi sebebiyet verdi.
Gozu hakkinda bir fikrim yok ne yazik ki. Cok geçmiş olsun.

Ozge00
Ozge00

131723

Bu arada nerede yaşıyorsunuz belki uzman bir hekim önerecek arkadaşlar çıkar

Ozge00
Ozge00

131723

Mama alerji yapmış olabilir evet. Her mama her kediye iyi gelmiyor. En iyisi değiştirin. Çünkü biz 2 ay uğraştık geçmedi, mamayi değiştirdik 5 gunde kaşıntısı azaldı ve yarasi küçüldü. Şuan 1 haftayı geçti yarası yok oldu ve tüyleri cikti küçük küçük. Cok uzun bir süreç değil eger alerji ise.

Ozge00
Ozge00

131723

Gozundeki problem mama ile alakalı mi bilmiyorum, hiç öyle bir sey de duymadım :(

Ozge00
Ozge00

131723

Her mamada alerji yapma riski var yine. Brit hipoalerjenik olabilir. Bütçenize göre de başka şeyler önerebilirim. Fitmin de var. Bir sürü mama var, seç beğen al

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

@Ozge00 Teşekkürler evet 1 ay önce sahiplendiğimde sahibi Royal Canin verirken ben N&D vermeye başladım ve o zamandan beri derisi böyle acaba N&D ağır mı geldi? Şu an kullandığım kedi kumu da çok tozlu veterinere sordum acaba alerji mi yaptı falan diye yok sanmıyorum dedi. Belki boynu iyileşirse gözü de iyileşir diye düşünüyorum ilerleme olur umarım.

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

İstanbul Avrupa yakasındayım bu sorunları iyi anlayan uzman bir veteriner biliyorsanız önerebilirsiniz bir de oraya gider gösteririm

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

N&D zaten 1.5 kilo almıştım bitmek üzere hangi mamaya değiştirmeliyim bir öneriniz var mı o da alerji yapmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 285 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR