Kusma , İştahsızlık , Dişeti İltihabı

BusraO
BusraO

1588 Puan

Merhaba , sokaktan bulduğum iki yavru kediye (3 aylık) 1 aydır bakıyorum. Dişeti iltihabı ve aşırı ağız kokusu olduğu için mama yiyemiyorlardi.veterinere goturdum. Durumu çok kötü olan 2 günde toparlandı. Mama yiyebiliyor, halsizlik yok. Diğerinin durumu iyiyken veteriner sonrası kusma başladı ,hiç mama yemiyor, sürekli kusuyor. 4 gündür serum veriyorlar ama iyileşme yok. Mama yemediği için halsizlik, gimcat in sütünden içiriyorum kusuyor. Yaş mama yemiyor. Kafası önde top gibi olup duruyor öylece. Sadece su içiyor. Diş çürüklüğü diş eti iltihabı böyle bir duruma sebep olur mu , başına böyle birşey gelen var mı, veteriner de durumu için birşey söyleyemiyor.

2 CEVAP

aylinceyda
aylinceyda

14282

Kan tahilili yapılmadıysa yaptırmalısınız. Kan tahlilinde bir sonuç çıkmazsa viral enfeksiyonlar için olan ayrı testler var onları da yaptırın. Bazen tedavilerin duruma göre 2-3 hafta sürmesi bile gerekiyor. Serum, antibiyotik ve vitamin şeklinde. Kan tahliline bakmadan bir tedavi uygulamak işe yaramayabilir. Sonuçlara göre yapılan tedavinin dozajı artırılabilir.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Ağız içi ülserleri calicivuris enfeksiyonu belirtilerinde de olan bir durum. Kesinlikle bu demek doğru olmaz ama veterinerinizi değiştirip, kan tahlili yaptırabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 264 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR