Kedim Ağzına Bir Şey Takılmış Gibi Davranıyor, Ne Yapabilirim?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

12 yaşında siyam himalayan kırması bir kedi. Bu sabah uyandığından beri hani sanki ağzına tüy kaçar ya da istemedikleri bir şey ağzına girince dilini tersine hareket ettirip çıkarma hareketi yaparlar ya, işte o hareketi aralıklarla yapıyor. Normalden fazla su içti. Şimdi uykuya geçti ama hangi aşamada endişelenmeliyim?


Bir de pika dedikleri durumu var. Yerde bulduğu saçı ya da halı saçağında gözüne kestirdiğini arada yemeye çalışıyor. İlk kez böyle bir durumla karşılaştık.

13 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Malt kullanıyor musunuz?

Ozge00
Ozge00

131723

Ağzına bakmış miydiniz? Dis problemi olunca da aynı hareketi yaparlar.
Bizimki mide bulantısı ve kusma öncesi yapmıştı bu hareketi.
Malt kullanmak lazim, kedinizin tüyleri midede birikir. Her zaman da kusamayabilir.
Uzun tüylü mu kediniz bu arada?

Ozge00
Ozge00

131723

Çünkü o sekilde anlatınca tam anlaşılmıyor sanki. Video ile daha iyi anlar

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kusmaya çalışıyor olabilir evde kedi çimi varsa kedi çimi verin yafa güvenli bir yerden koparıp yıkandıktan sonra biraz cim verin kusmasina yardım etsin

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

@Ozge00 Malt kullanmıyoruz. Geçen sene denedik, Pek bir işe yaramadı ve yemiyor. Kusma öncesi gibi bir davranış değil. Normalde mevsimlik olarak rahatça kusan bir kedi. Dil hareketi anlattığım gibi yarım bir hareket. Mesela mama yerken takıldığında yaptığı harekete de benziyor.


@Zeynepulku dediğim gibi kusma hareketi değil. Sabah 9'dan beri devam etti. Kusma benzeri olsa zaten sonra geçip uyumazdı. Şimdi uyuyor. Kedi çimine de hiç ilgi göstermiyor. Geçen sene bunları diğer kedimiz için denemiştik. Bu daha çok dişine ya da ağzının içine bir şey takılması gibi.


Araştırınca bir sürü malum hastalık da çıkıyor ama sabah aniden geliştiği için ilk yine saç falan yemeye çalışırken takılmış olabilir diye düşündüm.
Yani durum buysa bu takılmayı ne yaparak geçirebiliriz? Zeytinyağlı süt falan deneyelim mi acaba? Az miktarda balın da zararı yok deniyor. Acaba faydası olur mu?

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Ağzına açabildiğimiz kadar baktık bir şey göremedik ama zaten ön dişlerde değil de arka dişlerdeyse mesela onu hem görmemiz hem de ulaşmamız mümkün değil.
Dediğim gibi malt nerdeyse hiç yemedi. Hatta ıslak mama bile zar zor yiyen çok seçen bir kedi. Genelde bildiği kuru mamasını yiyor.
Bu kadar zaman tüy yumağını kusarak atabiliyordu. Elbette bunun bir garantisi yok ama kusma öncesi davranışlarına hiç benzemiyor. Örneğin uyumak için yattığında da minik minik ağzını hafif açıp dilini yandan hareket ettirdi. Sonra uyudu.
Tüyler himalayan kadar uzun değil, siyam kadar kısa değil. Orta uzunlukta ya da siyam kedilerinin tüy uzunluğuna daha yakın diyebilirim.


Uyandıktan sonra ağzına ışıkla tekrar bakıp biraz zeytinyağlı süt denemeyi düşünüyorum. Zaten zeytinyağı bağırsaklarına da iyi geliyor. Malt yerine veteriner önlem olarak önermişti.

Ozge00
Ozge00

131723

Bence kediniz o hareketi yaparken videoya cekim

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Video linkini hemen yukarda vermiştim tekrar veriyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=gVw4bclKQEA

Mihri123
Mihri123

10

merhaba, aynı problemi yaşıyorum. tecrubenizi paylaşabilirseniz çok sevinirim

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1121

Merhaba Kedi çimini buğdaydan yetiştirip verebilirsin çok seviyorlar ama onu yetiştirmeye vakit harcamak istemiyorsan kaliteli malt almalısın ağzından koku geliyormu o dil çıkartma haraketini yapınca onada bir bak iç parazit tüy yumağı gibi geldi bana

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Işıkla baktık pek bir şey göremedik. Süt ve zeytinyağını henüz denemedik. Uyandıktan sonra normalde mama yer. Mama yemedi. Yediğimizle normalde ilgilenmez, tabakları koklamaya çalıştı ama onu da yemedi. Yarın veterinere götürmeyi düşünüyoruz. Yaptığı hareketin benzerini internette bulabildik. Pek iç açıcı şeyler denmiyor. Şu hareketi sabahtan beri aralıklarla yapıyor:
https://www.youtube.com/watch?v=gVw4bclKQEA

adayildirim
adayildirim

314

Merhaba bir çözüme ulaştınız mı? Bizim baktığımız kedi de benzeri bir hareketi öncesinde acıyla bağırarak ve kaçarak gerçekleştiriyor anlayamıyoruz

Tolga_yay26
Tolga_yay26

1121

Bu hareketleri yaparak bağırıyorsa ağız diş sorunu yada yeni diş çıkartıyor yada dil damak çene sorunu yavruysa diş çıkarıyor olabilir bağırmıyorsa kusuyorsa yada kusar gibi hareket yapıyorsa iç parazit tüy yumağı olma ihtimali olduğunu düşünüyorum ben. malt,multivitamin mama, herşey normalse tavsiyem öncelikle hayvan hastanesine götürmeniz çünkü bazı ciddi sorunları veterinerler çözemez donanım yetersiz kalır deneme yanılma yoluyla tedaviyle süreç uzar daha çok zarar görür son olarakta (yavru) kediye yetişkin maması ağız diş sorunu oluşturur sert olduğundan geçmiş olsun Acil şifa dilerim evcil dostunuza

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1311 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR