Kedi Kısırlaştırmak Günah Mı?

feyzanurkrb
feyzanurkrb

3813 Puan

Arkadaşlar selam. 3 aylık erkek kedi var ve ben büyüyünce kısırlaştırırız diye düşünüyordum ama annem olmaz dedi. Üreme hakkını elinden alamazmışız ve günahmış. Ama kısırlaştırmazsak eve koku bırakır ve kaçmaya çalışır. Annem nolacak ki geri gelir diyor. Ama hiç inanmıyorum. Ne yapmam lazım çok çaresiz hissediyorum. Ailem dindar bi aile. İkna edemiycem sanırım.

10 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Diyanetin sayfasına bakın caizdir diyor orada.
Kedinizi evde yasamaya alışmış dışarınin tehlikelerini bilmiyor araba çarpıp ölme olasılığı o kadar yüksek ki. Annenizin acaba sokağa çıktığı zaman kediniz öldüğünde daha büyük bir günah işleyeceğini bilmeai grek. Kedinizin yavruları nolacak? Onlara bakabikecek misiniz? Erkek olması bir şey değiştirmez yine sizin kedinizin yavrusu. Bu dünyada günah olan bir suru şey yapıyoruz sokakta o kadar AC susuz kedi varken daha fazla kedi dunyaya getirmek bencillikten başka bir şey değil. Günah falan da değil.

Sudeckmkc
Sudeckmkc

13515

Kısırlaştırmanın faydaları ve kısır olmayan hayvanların çektiği sıkıntıları annenizle beraber bir veteriner hekimle konuşun. Onlar annenizin aklındaki şüpheleri giderip kısırlaştırmanın yapılması gereken bir işlem olduğunu, hayvan sağlığı için en iyisi olduğu hakkında gereken bilgiyi verir ikna ederler.

Sulecrn
Sulecrn

14129

Annem kadrolu kuran kursu Öğretmeni ve benimde erkek kedim var şuan 5 aylık bizde kısırlaştıracağız. Annem günah olsa kesinlikle izin vermezdi ayrıca diğer arkadaşlarımın da dediği gibi zararindan çok yararı var bence annenizle bir veteriner hekime gidip bilgi almanız çok iyi olur.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Kısırlaştırılmayan erkeklerde testis sorunları, üriner sistemi rahatsızlıkları, testis kanseri ve tümör gibi ciddi sorunlar oluşuyor. Evden çiftleşmek isteyip kaçan bir kedi başka kedilerden gençlik hastalığı, fip ve calicivirus gibi viral enfeksiyonlar kapabilir. Erkek kediler kızgınlık döneminde agresif olurlar bu yüzden saldırganlaşacaktır. Sokakta karşısına çıkan ilk kediyle kavga edip, yaralanabilir. Burada kısırlaştırmadığı için kedileri sorun yaşayan birçok insan var. İnternette kısırlaştırma yapılmadığında oluşacak sorunlar hakkında bir çok yazı ve makale mevcut. Bunları okutabilirsiniz.

Thekedi
Thekedi

4630

Peki şöyle düşün eğer o kedi dışarı çıktığında ölmezse(ki ölebilir bunun vebalini nasıl alıcak) dışarı çıktığında 5-6 dişi ile çiftleşicek her birinden 4 bebek olsan 20-24 yavru kedi sokaklarda aç, susuz, soğukta yaşamaya çalışacak ki sadece bir kaçı 2 yaşını göre bilecek çoğu açlıktan, susuzluktan, soğuktan donarak ya da araba altında bağıra bağıra can çekişen çekişe ölecek bunun vebalini nasıl alıcak annen.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Aynı zamanda zavallı hayvan hem çiftleşemediği hem de kısırlaştırılmadığı için stres yaşayacak, depresyona girecek. Kendi psikolojisine zarar vereceği için bağışıklığına da zarar verecektir. Kedinizin çiftleşeceği kediye de yazık. Hamile kalacak, yavrulardan ancak 1 tanesi yaşıyor sokaklarda. Hayvanların önüne kimse su, mama koymuyorken üremeleri de desteklenmemeli. Onların doğal hayatı bu değil. 6-7 aylık hayvanların hamile kalması normal değil. Onların üremesi kendi istedikleri için olmuyor. Bu onların elinde olan bir seçim değil. Dişi kediler yılda 3-4 kez hamile kalıyor. İnsanlar nasıl kendi doğum süresine göre yılda bir hamile kalmıyorsa kediler de bir yıl içerisinde 3-4 kez hamile kalmamalı.

baranertaga
baranertaga

12029

Bende öyle düşünüyordum ama kısırlaştırmamak ona zarar

Findikthecat
Findikthecat

14187

Birde sokaga kactiginda kactane kediyle ciflesecek belki birinde olumcul bir hastalik var kediniz olebilir bu yuzden inaninki kisirlastirmassaniz kedi daha koru olacaktir duyduguma gorede kisirlastirilmayan erkek kedilerde cogunlukla hastaliklar cikacak ve cevabim su ki kisirlastirmak hem sizin icin hemde onun icin daha iyi olucaktir.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisirlastirmayip sokaga salmak ölmesine sebep olmak daha gunah. Hem disiyse dogacak yavrularin geleceginden siz sorumlusunuz. Üreyip ne olacak hem, sokaklarda bir suru sefillik. Orman gibi dogal bir ortamda yaşamiyorlar sonucta

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6887 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR