Kedime Bir Türlü Kilo Aldırmıyorum Lütfen Yardım Edin

Mert26
Mert26

284 Puan

Arkadaşlar benim kedim 2 yaşına bir Ankara kedisi ben bu kediye 2 yıldır kilo aldırmadım önceden yazmıştım kısırlaştır demiştiniz 2 hafta önce kısırlaştırdım iştahı arttı biraz ama yine kilo almıyor ne yapmalıyım lütfen tecrübeli ve bilgi sahibi arkaşlar yardım edin maması n&d morina balıklı portakallı yaş mama olarak pro plan gourmet veriyorum(haftada ya da 2 haftada 1)

8 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Mamasini severek yiyor mu?
Daha 2 hafta olmus alir belki daha. Bir de bazi kediler fit oluyor, kilo almaya hic meyilli olmuyorlar. Bizimki de 1,5 yaşında, kilo aldırmıyoruz. Veteriner minyon dedi. Yasitlarina gore de küçük duruyor. Ve ben hiç kilolu ankara kedisi görmedim nedense, belki kendi yapisal özellikleri ile alakalıdır. Pek bilgim yok o konuda.
En iyisini veterineriniz söyler. bazen hastalık nedeni ile kilo almıyorlar. Genel durumu iyiyse pek sıkıntı yapmayın bu durumu. Kilo kedilere pek iyi gelmez zaten.

ferhat05
ferhat05

15802

Bizimkinin annesi de öyleydi. Bırakın sağlıklıysa zayıf kalsın. Veteriner hekiminiz çok sorun değil derse ve mantıklı bir açıklaması varsa endişelenmeyin.

catangel
catangel

1020

Bu neden bir sorun ki? Millet kedisini obeziteden korumaya çalışıyor. Eğer ki sağlık açıdan kediniz risk altında değilse düşük kilo bakımından, o halde boşverin. Bırakın hayvan fit birşekilde devam etsin hayatına. Benim kedim de annesiyle eşit hatta daha fazla yiyor ama annesi patates gibiyken bizim ki panter gibi fitliğinden bir şey kaybetmiyor. Yapıları gereği buna meyilli oluyorlar, çok hareketli olup da kilo almayacak şekilde hızlı bir şekilde sindirim yapabiliyorlar yani dediğim gibi sağlığını riske atacak kadar düşük kiloda değilse bırakın öyle kalsın.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kısıtlasan kediler genelde kilo alir daha iki hafta olmuş. Yas mama kilo aldiriyor ama surekli yemesi de zararli olabilir. Veterinerinize basvurun bence en etkili cozumu ol bilir tavsiye mama takviye vitamin istah açıcı ilac vs

Ozge00
Ozge00

131723

O sekilde ise en iyisi bir veterinere danışmak.istahi mi yok yoksa yediği halde kilo mu alamıyor

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Sorunu bilmiyorum ama bazı kediler yapı olarak minyon tipli oluyorlar, yapacak bir şey kalmıyor. Belki de öyledir

Adanurr
Adanurr

2357

Kediniz hareketliyse kilo alması daha zor olur. Çok zayıf değilse sıkıntı olmaz zaten, kilolu olur sonra :) Benim kedim 2 yaşında 7 kilo, göbüşünden yağları sarkıyo ama çok tatlı :) Eskiden normal kiloluydu, kısırlaştırdıktan sonra hemen kısır kedi mamasına geçmedik elimizde normal mama vardı yaklaşık 1-2 ay onu kullandık. Bir de çok hareketsiz bir kedi, bütün gün yatar. O zaman kilo aldı, hala aynı. Veteriner çok değil biraz kilolu, kısırlaştırılmış mama kullanmadığınız için yağ birikmiş bir şey olmaz dedi. Yani biz bu şekilde kilo aldık veremiyoruz 乁( •_• )ㄏ

Mert26
Mert26

284

Kedim minyon bir kedi değil aksine boyu çok uzun 3 kere tırmalama tahtası değiştirdik o yüzden boyu uzun kendi zayıf olunca inanın ki çok kötü oluyor sırtı hep kemik bende kilonun kediler açısından kötü olduğunu biliyorum ama kilo aldırmak mecburiyetindeyim ben dana gibi olsun demiyorum ki sadece kemikleri belli olmasın severken o kadar cevap veren herkese teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 350 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR