Acil Lütfen Cevaplayın

Parsceli
Parsceli

688 Puan

Arkadaşlar selam 4 aylık erkek Tekir Bir kedim var öncelikle evde sıkıldığını düşünüyorum ve dışarı çıkmasını istiyorum dışarı çıkıp geri gelmesini yani Ama 17. kattayım maalesef bu çok büyük bir dezavantaj ama apartmanımızda ki merdivenler oldukça güvenli ve komşularımız kediyi tanıyor zaten tanımasa bile tasmasında numaramız yazıyor iç dış parazit aşıları var. Tekrar kötü bir şey var ki aşağıda otomatik kapı var bu yüzden bundan oldukça korkuyorum ama ailem de dışarıya alışıp geri eve gelmesini istiyor çünkü kediler özgürlüğüne düşkün ve ben böyle kediyi eve hapsediyor muşum gibi düşünüyorum camdan bakarken içim yanıyor sizce dışarı çıksa geri gelebilir mi tabii ki saat başı veya 2 saatte bir ona dışarı çıkıp bakacağım ve kapının önüne kirli kumundan koyacağım 17. kat geri gelebilir mi merdivenleri çıkabilir mi kedimiz daha önceden olsaydı ona göre bir seçim yapardık fakat eve taşındıktan sonra kediyi sahiplendik *arkadaşlar aşıları var ve sokağı çok iyi tanıyor kapalı bir site de yaşıyorum Ağustos-ekim bu sitede yaşadı ve hiç bu sokaktan gittiğini gormedim

3 CEVAP

Elifke
Elifke

671

kediler dirayetli canlılar. ama 4 aylık bir kedi için 17 kat çok zorlayıcı.
Ben şunu size tavsiye edebilirim. Tamamen şahsi görüşüm. Bir kere içeri alıştıklarında, evcilleştiklerinde, onlardan bazı yaşamsal yetileri alıyoruz. Bizlere güvendikleri için tehlikeyi tanımakta zorlanıyorlar. evde zahmetsiz beslendikleri ve belirli bir besin kalitesine alıştıkları için dışarıda yiyebilecekleri şeylere karşın hassasiyet geliştiriyorlar. açıkcası doğalarına zaten müdahale etmiş oluyoruz. ve bu müdahale ne yazık ki dışarıyı izlediklerinde içimizi sızlatmasına engel olmuyor. ama bu şekilde düşünmeyin. içeride de oldukça mutlu olabiliyorlar. kuşları seyretmeleri inanılmaz bir haz veriyor onlara.
dışarısı özgürlükle dolu olduğu kadar tehlikeyle de dolu olabilir. mesela diğer kediler tarafından saldırıya uğrayabilir, aşılı olsa da kapabilecekleri hastalıklar var. Bence burada yapmanız gereken bir artılar eksiler listesi yapmanız. ve o listeye göre kararınızı vermeniz.

darwinnnnn
darwinnnnn

579

Yani bazı insanları anlamak güç gerçekten kedi mi sana diyor dışarı çıkmak istiyorum diye çok enerjik bir kediyse dışarı salmak yerine evinizde bol bol oynatın emin olun sokağa çıkıp parazit kapmasından ya da araba çarpıp ölmesinden diğer kedilerle kavga edip yaralanmasından iyidir cama asılan hamak tarzı şeyler var dışarı hasret olduğunu düşünüyorsanız onlardan alın ayrıca kediler kafasına buyruk hayvanlar bir gün gelir bir gün bir bakmışsınız geri gelmemiş :)

Hacci
Hacci

743

Yanlış anlaşılmasın ama scottish fold olsa da dışarı bırakır mıydınız? Bahçeli eviniz olmadığı sürece dışarı çıkıp gelmesi sıkıntı kim ne derse desin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR