Yeni Kedinin Alışma Süreci ?

Denizcar
Denizcar

407 Puan

Merhaba
Evimizde 4 aylık bir kedimiz var ve 1 aydır bizimle ancak bize hala tam anlamıyla alışamadı ve geldiği günden bu yana gelişme olsa bile hala tıslayıp kaçıyor,bir tane daha kedi almayı düşünüyoruz eve , o da yavru 3 aylık civarı ve o gayet cana yakın bir yavru , Sorumdan ilki iki yavru kedinin birbirine alışma süreci nasıl geçer tecrübeleriniz nedir sıkıntı yaşar mıyız , ikinci sorum ise , Alacağımız cana yakın olan yavru kediyle olan iletişimimiz , bizden korkan tıslayıp kaçan kediye güven kazandırır mı yani onunla yakın olmamız korkak yavrumuzu da bize alıştırabilir mi?

1 CEVAP

melisayavuz
melisayavuz

319

Merhaba, öncelikle 4 aylık kediniz için (eğer yoksa) kendini güvende hissedebileceği, ona özel alanlar yaratabilirsiniz. Özellikle biraz yüksek veya kapalı (ev gibi) alanlar yardımcı olabilir.
Ev içerisinde doğrudan bir tecrübem fazla yok iki yavruyu bir araya getirmekle ilgili; fakat gözlemlediğim kadarı ile normal şartlarda önce biraz çekinseler de yavruların birbirlerine alışmaları pek zor olmuyor. Fakat kedilerin kişiliklerine de çok bağlı bu durum. Önerim evdeki kedinizin güvenini biraz daha kazanmayı denemeniz olabilir; yeni gelecek kediyi yeni bir tehdit olarak algılayabilir ilk başta ama sonrasında olumlu bir etkisi de olur diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80476 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR