Yavru Kedide Burun Akıntısı

Merhabalar, bahçemizde yaklaşık 3.5 aylık 3-4 tane yavru kediye bakıyorduk. Bugün sabah yanına gittiğimizde kedilerden birinin gözü bir miktar çapaklanmıştı. Temizledim. O kedi gün boyu yattı pek hareket etmedi. Akşam vakitlerinde tekrar baktığımda yine çapaklanmıştı, papatya çayıyla gözünü temizledim, normal hale geldi. Baktığımda burnu akmış. Bildiğiniz burnu akmış hayvanın hafiften de kurumuş. Papatya çayı+mendil ile burnunu da sildim. Burnunu hafif ovarken minik bir deri parçası düştü burnundan.


Acaba burnu soğukta kaldığı için çatladı da hafif nemli mendille silince düştü mü? Ben pek anlamadım ne olduğunu. Kuru mama yemedi sanırım pek ama yaş mama açınca bayağı bir yedi. Enerjisi de öyle çok çok düşük gibi değil sallanan ipe falan tepkisi var yakalamaya çalışıyor ancak onun dışında direk kucağıma gelip yatıyor. Acaba grip mi oldu yoksa gelip geçici midir? 1-2 gece soğuk oldu dışarısı ondan dolayı üşütmüş müdür? Biliyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın ama içim içimi yiyor başına bir şey gelecek diye. (Bu arada 2 kardeşi var biri sapasağlam maşallah hopluyor zıplıyor, diğeri de biraz durgun bu aralar)

11 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu mevsimde burun akıntısı oluyor. hele sokakta. Bagisikliklarini yuksek tutmaya çalışın. Kefir yoğurt - ev yapımı- ve bağışıklık güçlendirici ek takviyeler kullanın vet hekime danisadak

ferhat05
ferhat05

15802

Yavru kediye bakmak zorken 4 yavru kediye bakmak hiç kolay değil. Gençlik hastalığı büyük ihtimal vardır. Bizimkinin bahçedeki arkadaşı da gençlik hastalığı vardı. Belediye veterinerlerimi çağırdık sağolsunlar 1 hafta oldu hâlâ gelmediler. Sokak kedilerine bakan bir veteriner varsa ona danışın. Hepsine bile yardım edebilir. İzmir'de varmış mesela.
Kafanıza göre antibiyotik ilaç vermeyin. Hekim verebilir antibiyotiği, ilacı. Eczacı da veremez.

@Zeynepulku teşekkürler hocam öneri için. Şimdilik binamızdaki boş daireye aldım. Hani bir ev kadar sıcak değil ama en azından rüzgar esmez, gece soğuk olmaz. Şimdilik devam ediyoruz bakalım inşallah kurtulurlar.

Peaky8
Peaky8

104723

Bende veterinerden aldim ilaci kafama göre evden ilaç bulup vermedim :) Havalar soğudu o yüzden sizde veterinerden ilaç alabilirsiniz.

Peaky8
Peaky8

104723

Sana demedim kardesim kafaniza göre antibiyotik vermeyin demisler ya. Veterinere anlattim durumu antibiyotik verdi istahsiz ve akintisi vardi. Yemek isteyip de yiyememe durumu vardi.

Hiç mi bilgisi olan yok? Lütfen bilgisi olan varsa bilgilendirsin. Şu aralar aşırı yoğunum veterinere götüremiyorum.

Peaky8
Peaky8

104723

Ben böyle durumlarda veterinerden aldığım antibiyotiği uyguluyorum hava soğuk ve hastalanıyorlar. Kaç yavru ilaç sayesinde düzeldi. Tabi ki ilacı bölerek veriyorum bir hapı 6ya bölüp uyguluyorum gerekli durumlarda

@Peaky hocam kediye rastgele ilaç vermek istemiyorum ya.

@ferhat05 hocam kedilerde ishal-iştahsızlık yok. Gençlik hastalığının ana semptomları bunlar değil midir? Örneğin en ağır olan yavruda burun akıntısı var. Diğer ikisinde ise sadece hapşırma var. Emin değilim ama 2 yavruda ateş olabilir. Kulaklarına dokundum hafif soğuk gibi geldi. Burunları da hafif kuru.

@Peaky8 hocam doğrudur rastgele derken farklı hastalıklar falansa diye dedim. Hastalıkta ya da durumlarda fark varsa gereksiz yere kimyasal vermemek adına yani.

Tamamdır hocam.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 350 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR