Kolza Yağı

Ozge00
Ozge00

131723 Puan

Zoovital vitamin almıştım. İnternette yazmıyordu ama dışında kolza yağı yazıyor. İnsan ve hayvan sağlığı icin zararli yaglardan biri olduğunu biliyordum.
Bilgisi olan var mi baska Zararli mıdır değil midir?
Yine elimde patlayan bir ürün daha :(

3 CEVAP

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

Bir çoğumuzun bağda, bahçede gördüğü sarı çiçekler vardır. İşte bu bitkinin adı kolzadır. Kolza bitkisinin genelde yağı kullanılır. Çünkü kolza içeriğinde %50 oranında yağ bulunduran bir bitkidir. Ancak kolza yağında insan sağlığına zararlı erusik asit, küspesinde de hayvan sağlığına zararlı glukosinolat bulunması nedeniyle sadece hafif sanayi makinalarının yağlanmasında kullanılmaktaydı. Kanada’da kolza bitkisi genetiği değiştirilip işlenerek Düşük Asitli Kanada Yağı (Canadian oil, low acid) olarak piyasaya sürüldü. İlk olarak ABD’de yüksek oranda ekimi gerçekleştirildi. Canadian oil, low acid isminden de anlaşılacağı gibi kolzanın genetiği değiştirilerek kanola (canola) bitkisi üretildi. Üretilen kanolanın içerisinde bulunan erusik asit ve glukosinolat oranı sıfıra yakın bir dereceye çekildiği için “zararsız olduğu” üretici firmalar tarafından ortaya atıldı.


Sizin için biraz araştırdım, böyle bilgiler gördüm, haberiniz olsun :( olsun en azından zararlı olduğunu fark ettiniz❤️

Ozge00
Ozge00

131723

Zararliymis. Hemen hemen her sitede yazıyor maalesef. Kalp sorunu, böbrek sorunu ve gorme problemi yaratabiliyormus. Kullanmamaya karar verdim.
Belki almak isteyen olursa diye yazmak istedim. :(

Ozge00
Ozge00

131723

Güncelleme
Kedinin sahibi bir iki hafta kullanmis cok sık olmayacak şekilde. Kedide 2 gün sonra kusma başlamış. Bıraktı, düzeldi kusmaları geçti. Ben de cok az vermiştim istediği icin, hemen o günün akşamı kustu. Tavsiye etmiyorum yani. Kolza yagi denen şey kusturuyor muhtemelen. Vets plus'in eski serisinde de var. Dikkat edin alırken.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 451 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR