Geçmeyen Isırma Huyu

incirreis
incirreis

2891 Puan

Gençler kedim 3 aylık british shorthair.


Gündüz evde yalnız, akşam geldiğimde baya oyun oynuyoruz. Elimle ayağımla asla oynatmıyorum, sadece oyuncaklarıyla oynatıyorum. Ama sürekli elime koluma saldırıyor. Bacaklarıma saldırıp asılıyor. Agresif de yetiştirmiyorum.


Hayır diye bağırınca genelde bırakıyor ama bazen oynamadığım zamanlarda ne yapsam bırakmıyor. Dişleri mi kaşınıyordur? Eve gelip yatana kadar onunla oynamamı istiyor. Yok mu şöyle yorabileceğim bir aktivite? Birlikte o kadar oynuyoruz ki alt komşu gelip uyardı kedim gürültü yapıyor diyebildim. :D


Isırmaları aşsak efsane iyiyiz ama var mı spesifik bir çözümü olan? Hem ısırmasın hem oyundan tatmin olsun?

14 CEVAP

damladamlaxx
damladamlaxx

3852

disleri kasınıyo yavru kediler öyle zaten büyüdükce bırakır elinizle oynatmamaya devam edin ve ısırınca bi 10 15dk ilgilenmeyin baska odaya gidin

incirreis
incirreis

2891

Bazen öyle darlıyor ki yalvarıyorum bıraksın diye. Hafifce annesinin yaptığı gibi vuruyorum parmağımla hayır diyerek.


Isırması için ayrı, oynaması için ayrı oyuncakları var ama yine de beni boş bulunca dadanıyor. Mesajlarınızla rahatlattınız ya çok sağolun. Bu siteyi aşırı seviyorum.

Agresifligin sebebi(yavru kedilerde) uzun süreli yalnız kalması olabilir mi? Gerçi britishlerde durum nedir bilemedim. Ancak ablama sahiplendirdigim kedi uzun süre yalnız kalmak zorunda oluyor ve o da oynarken ısırıyor. Tekir kedi bizimki.

incirreis
incirreis

2891

Şu an 3 aylık olduğu için kısırlaştıramıyorum. Ama evde yalnız olduğu için agresif oluyor sanırım. Çünkü evde olduğum zamanlarda akşamları çok mutlu uyuyoruz. Ne ısırıyor ne de koşturuyor. Alıp karşıma konuştum bu sabah sana mamalar, oyuncaklar almak için işe gitmem gerek dedim ama tık yok yine koluma saldırdı dsksjskd


Yine de aşığım ya, göbeğini öptüğümün kedisi çok özledim hihihi

incirreis
incirreis

2891

Lazer var da benim bile gözlerimi rahatsız ediyor o yüzden lazerle oynatmayı pek doğru bulmuyorum. Eşarp gibi şeylerin ucuna peluş oyuncağını bağladığımda çıldırıyor ama ben de yoruluyorum bıraksam saatlerce oynayacak benimle. :)

Nanelimon44
Nanelimon44

641

Benim kedim de aynı ama maalesef nedeni ne hiçbir fikrim yok😔

Kultigin
Kultigin

1902

Benim kedim de sahiplendiğimde 2,5 aylıktı ve ısırma huyu vardı. Genelde oyun oyanrken ısırıyordu, ben de o ısırınca oyunu bırakıp başka odaya geçiyordum. Böyle böyle alıştı şuan 4,5 aylık ve eskisi kadar ısırmıyor. Isırsa da diş geçirip acıtacak kadar değil.

Kultigin
Kultigin

1902

Muhtemelen dişleri kaşınıyor bu dönemlerde, veya oyun oynarken dozunu kaçırıyorlar. Diş kaşımak için uygun bir oyuncak çözüm olabilir belki.

Anonymus386040
Anonymus386040

12005

Dostum sana çok ciddi diyorum yapmadığım şey kalmamıştı ısırma huyu yüzünden. Her denilen tavsiyey uyguladım ama immmkanı yok ısırtma huyunu bırakamadım.


Sonra bir gün birisi buradan demişti ki ''bazı kediler inatçı oluyorlar ben kendi haline bıraktım 6 aydan sonra bıraktı ısırmayı''. Ben de o kişiyi dinledim ve şu an 8 aylık, 7. aydan itibaren ısırmayı bıraktı. Şimdi sadece oyun oynarken hafif ısırıyor eğer sinirlendirirsem. Onun haricinde ısırma huyu bitti diyebilirim.


Zaman her şeyin ilacıdır bazen :D

Tuanaltnsk
Tuanaltnsk

10757

Bende bunu çok yaşardım yapabileceğiniz tek şey kendinizi ısırmasını engelledikten sonra onla konuşmak. Emin olun çok zeki canlılar sizi anlar. Beni ısırmaya çalıştığında kızardım kendini çekerdi hemen
Bu arada kısırlaştırmadıysanız kısırlaştırın 7 aylık olduğunda daha sakin oluyolar.
Yalnız kaldığı için veya ilgi görmediği için agresif olabilir

Şimdi ne yapsanız nafile, daha yavru anlamaz... Ancak 5-6 aylık olmasını bekleyin zamanla bırakır, o zaman da bırakmazsa annelerinin yaptıgı gibi burnunun üstüne hafifce parmagınızla vurarak eğitebilirsiniz. Kızdıgınızı bu sayede anlayacaktır. Lazer deneyin hem siz yorulmazsınız hem onu bayağı yorar:)

sforselin
sforselin

119776

Öncelikle lazer çok sağlıklı bir oyuncak değil. Ortada yakalayabileceği bir şey olmadığı için daha da agresifleşmesine sebep olabilir. Uzun olta oyuncaklar daha iyi bir tercih olur.
İmkanınız varsa ikinci bir kediden başka kesin çözüm yok.(Büyüdükçe biter ya da azalır tabii.) Küçük yaşta sahiplenilen, annesinden ayrılan kediler böyle maalesef. Benimki neredeyse 8 aylık olacak ve azalsa da ısırmaya devam ediyor. Geçici yuvalık yaptığım sokaktan gelen 5 aylık kediyse maksimum ısırıyormuş gibi yapıyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Gün içinde sürekli yalniz ve enerjisini atamiyor. Siz gelince de enerjisini sözle atmaya çalışıyor. Yapacağınız en iyi şey daha fazla büyümeden 2. Kedi almak olur. Gün içinde birbirleri ile oynarlar. Aksama sadece kendilerini sevdirmek kalır. Olta ile oynatmak vs cozum değil bence 2 gün sonra ondan da sıkılacak,

incirreis
incirreis

2891

İkinci bir kedi kesin çözüm biliyorum ama iki kedi için müsait değilim maalesef. Birkaç ay daha maksimum ilgiyle bu süreci atlatacağız o halde. Teşekkür ederim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 483 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79695 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR