Hekimim Kararı Bana Bıraktı

DoraFiko
DoraFiko

15662 Puan

Kedim 6. Ayını doldurdu 7. Ayının içinde ve 3.5 kg. Erkek tekir. Kızgınlık belirtileri başladı ve dışarıya idrar yapmaya başladı. Hekimim 10. Aydan önce önermiyorum ama illa yapalım dersen yapalım dedi. Karar veremiyorum yalnış birşey yapmaktan korkuyorum. Kedilerinizi ne zaman kısırlaştırdınız özellikle 6-7aylık kısırlaştıranlar bana bilgi verebilir mi? Herşeyi geçtim son zamanlarda agrasif ve mutsuz bu şekilde ona eziyet etmek istemiyorum ama aynı zamanda da ilerdede sorun yaşamasına sebep olmakta istemem. İdrar yolları, böbrek sorunları gibi

15 CEVAP

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Hekiminiz önermiyorsa yapmayın bence burdaki kimse veterinerlik eğitimi almadı. Ve kimse de veterinerlerden daha bilgili değil.

DoraFiko
DoraFiko

15662

3 ay boyunca kedi için çok fazla stres olmaz mı bu durum? Dişi kediler gibi bi hafta on günde geçmiyor çünkü kızgınlıkları. Ayrıca eve idrar yapmasıda hem kedi için hem bizim için çok zor oluyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bence kisirlastirin uzadıkça daha çok stres olacak sağlık sorunu yoksa beklemeye gerek yok.

mishapamuk
mishapamuk

1027

Bence bir iki hafta gözlemleyin. Baktınız durum kötüleşiyor yaptırırsınız. Hem bu sürede 7. ayı bitirmiş olur. Bir nebze daha rahat olur içiniz.

Ceren_pars
Ceren_pars

3958

Merhaba benim kedimde 7 aylık ve 6, ayını doldurdu kısırlaştırdım çünkü kızgınlık dönemine girdi ve çok fazla atres oluyordu yoksa bende biraz daha bekliyecektim ama benim veterinerim uygun gördü zaten 6 aylıkkende yapılabildiğini söyledi erkek kediler için

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim kedim hic işeme bile yapmadı sadece evde bağırıyordu yemek yemiyordu uyumuyordu. İllaha iseyecek diye bir şey yok. 14 aylikti bunları yaptığında vet hekimimiz kızgınlığa girmiş dedi. Hemen kisirlastirdik. Benim vet hekimimde erkekler için 10 aylık uygun görüyor ama biz o sıralar rahatsızlandığı için gecikti. O zaman kadar zaten arada koridorda bağırma haricinde bir belirti yoktu
Bir kediniz daha vardı o dışı mi? Erkek mi? Dışı olması da erkek olması da problem aslında disiyse çiftleşmeye çalışır erkekse de yer için kavga ederler üstünlük kavgasına girerler.

sforselin
sforselin

119776

1 yaşını bekleyelim diyen hekimler bile sizinki gibi durumlarda daha erkene çekiyor ameliyatı. Ben ispatlanmış hiçbir direkt yan etki bulamadım, erkek kediler için de. Metabolizma yavaşladığı için kilo almaya bir meyil oluyor tabii ama diyetinde küçük değişikliklerle kontrol edilemeyecek bir durum değil. Stresin onlar için -herkes için- çok yıpratıcı olduğunu düşünüyorum. Bence biraz detaylı araştırıp bulduklarınızı hekiminizle paylaşın. Kendini geliştirmeye açık biriyse uzlaşabileceğinizi düşünüyorum.
Şuraya da okumanızı istediğim bir kaynak bırakıyorum.
(Dişi kedimi 5 buçuk aylıkken kısırlaştırdım.)

mishapamuk
mishapamuk

1027

Benim Vet. ile bu konuyu konuşmuştum. Kendisi aynen şöyle dedi; " 1 yaşına kadar kısırlaştırmayı kesinlikle önermiyorum ancak olası erken kızgınlıkta uygulanabilir. Örneğin ben kedimi 8. ayda kısırlaştırmak durumunda kaldım çok fazla idrar püskürtüp huzursuzluğu vardı."


Bence bir kaç farklı veterinere de arayıp sorun. İçiniz daha rahat eder.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Doğru dediniz biraz bekleyeyim duruma göre karar vereyim. Yani koku bırakmamı yoksa normal idrar yapmamı onu anlayamadım ama 2 kez baya çömelip idrarını yaptı. Duvara kapıya kuyruğunu titreterek püskürtme gibide değildi çözemiyorum. Ama zaten 5aylıktan beri peluş battaniye peluş ayıcıklara falan fazla ilgisi vardı. Muhtemel bu durumda kızgınlıktan

DoraFiko
DoraFiko

15662

Yaşadığım yerdeki tek gaz anestesi yapan yere götürüyorum orada 10.ayı sınır koyuyor. Diğee hekimler 5.5-6 aylıktan sonra kilosu ve sağlığı yerindeyse yapılabilir diyor. İnstagram üzerinden bilindik hekimlerede yazdım ama genel olarak fikir ayrılığı var karar veremiyorum ama böyle giderse çok zorlanacağız mecburen kısırlaştıracağım.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Cerenpars, Çok teşekkür ederim. Bi kaç gün daha bekleyeyim daha kötüye giderse bende kısırlaştıracağım.

mishapamuk
mishapamuk

1027

Hmm, bu idrar püskürtme değil ama. Aslında püskürttükleri bir sıvı, tam olarak idrarda değil. Bence bir şeye dikkat çekmek için yapmış olabilir idrarını. Kızgınlıkta olmayabilir.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Bi kaç soru daha açmıştım bununla alakalı aslında sün. 2 3 gündür evde değilim babam rahatsız hastanede kalıyoruz geceleri gidebiliyorum eve. Bu durumdanda yapıyor olabilir gibi geldi ama eminde değilim. Çünkü diğer erkek kedimlede çiftleşmeye çalışıyor

mishapamuk
mishapamuk

1027

Sadece çiftleşme hareketiyle yola çıkmak doğru mu? İnanın bilemedim. Bazı erkek kediler idrar püskürtmüyormuş mesela, idrar püskürtmeye göre de belirleyemeyiz. Peki tuvaletinin pis olduğunu düşünmüş olabilir mi? Siz kedinizin huyunu daha iyi bilirsiniz? Miyavlamasında artış var mı?
Evde yalnız kalmaya pek alışkın değilse bu duruma karşılık yapıyor olması muhtemel.
Mishada 4,5 kilo 7. ayını dolduracak 6 gün sonra, bazen bilinçsizce battaniyeye falan dayanıyor :) ama bunun harici başka bir değişiklik yok. Bence en güzeli 2 hafta kadar gözlemlemeniz. Çok bir şey kaybettirmez sanırım.

DoraFiko
DoraFiko

15662

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bi kaç gün gözlemleyeceğim duruma göre tekrar konuşacağım hekimimle.


Bu arada diğer kedimde 5aylık erkek. Evet o alan kavgasına girmelerinide hiç istemiyorum. Bana en doğrusu şuan kısırlaştırmak gibi geliyor. Geceleri mışıl mışıl uyuyan kedi dört dönüyor evde. Bağırması yok ama aranıyor sürekli. Bi kaç gün sonrada bağırmaya başlayacak muhtemelen

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 444 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR