Yaş Mama Tarifi Verirmisiniz

Findikthecat
Findikthecat

14187 Puan

Merhabalar findik icin kendim mama yapmak istiyorum en azindan kendimiz yapiyoruz icinde ne oldugunu biliyoruz digerlerinin icinde ne oldugunu tam bilmiyoruz bu yuzden kendim yapmak istiyorum yaptiginiz tarif varsa yazbailirmisiniz yada link verirseniz cok mutlu olurum :)

7 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Evde yaptığınız yas mamanın içime tahıl katmaya hic gerek yok zaten çoğu kuru mamanın içinde tahıl var. Bir çeşit sebze (kabak havuç brokoli) bir çeşit protein kaynağı ( tavuk bıldırcın balık kırmızı et) yürek-tauirn iceridigi icin- (dana tavuk hindi) yeterli olur.
Miktarlarını göz kararı ayarliyabilirsini.

miya11
miya11

577

direkt haşlanmış ciğer vermek ya da balık vermeyi neden düşünmüyorsunuz yaş mama niyetine çok güzel gider kedilerin vazgeçemediği şeyler yaş mama tarifi isteyenide ilk defa duydum :D hepsinden vitamin alsın diyorsanız aynı tabağa sırayla koyun yesin :D

begister
begister

649

Merhaba, ben 150 gram kadar kuzu ya da dana etini ufak bir kabak ve ufak bir havuçla haşlıyorum, sonra da blenderdan geçirip kavanoza koyup buzdolabında saklıyorum. 1 hafta kadar gidiyor, bazen içine 1 yemek kaşığı pirinç de ilave ediyorum. Kabak filan bağırsakları için yararlı diye okumuştum.

Zukooo
Zukooo

4991

Kılçıksız kemiksiz baharatsız haşladığını etlerin hepsini verebilirsiniz sebzeli tarifler için de kabak, havuç, patates kullanabilirsiniz. Havuç ve sakatatı birlikte ve sık vermeyin a vitamini depo ediliyor fazlalığında taş oluşur

Zehratosun
Zehratosun

2398

Denediğim en sağlıklı mama tarifini veriyorum.
500 gram dana akciğeri 250 gram dana karaciğeri 1küçük patates 5 dal ıspanak 1 küçük havuç bir su bardağı bulgur ve mercimek, hepsini ayrı ayrı pişirip tahılları sebzeleri ve eti az suyla kavurup blendırdan geçirip verebilirsiniz. Tabi kedinizin bu besinlere alerjisi yoksa çok sağlıklı Bir yaş mama ve çok seviyorlar.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ek olarak ciger böbrek dalak katılabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 380 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR