Sürekli Dışarı Çıkmak İstiyor

XPakizee
XPakizee

1938 Puan

2 kez taşınmak zorunda kaldık ve bu süre içinde kedim dışarda çok zaman geçirdi. Şimdi ise sürekli pencere kenarında duruyor acı acı miyavlıyor kapının altını kazmaya çalışır gibi hareketler yapıyor ve artık kendini sevdirmiyor. 1 kere çok fazla miyavlayınca dayanamadım dışarı çıkardım ve bir kediyle oynarken bir anda kavga etmeye başladı. Artık dışarı çıkarmaktan da korkuyorum. Ne yapmalıyım bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen

3 CEVAP

Periisii
Periisii

178

Kedinizi tasmayla gezdirin. İlk başta hoşlanmayacak ordan oraya koşmaya çalışırken tutulunca ama başka şansı olmayacak. Bir süre sonra alışır hem de sakinler. Tabii kısır olması önemli. Özgürlüğe bir kere alıştı mı evde temelli tutulması zor olabilir. Ama gezdirirseniz enerjisini atmasını sağlarsınız.

snotfound
snotfound

220

kedinizi sokaktan aldığınız için sokak yaşamına alıştığı için eve girmek istemiyor olması çok normal. bir de çiftleşme dönemi gelen kediler bazen dışarı çıkmak istiyor diye duydum belki ondan da olabilir.

Deniz00
Deniz00

943

Eğer dışarı çıkarmak istemiyosanız bence eve bağlayıcı şeyler yapmaya çalışın evin daha güzel olduğunu hissetmesini sağlayın. Oyuncak ilgi vs. Miyavladıkça çıkarırsanız başa çıkamazsınız çok fenalar istediğini alana kadar miyavlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 255 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR