İki Kedi Bakmak Bir Kedi Bakmaktan Daha Mı Zor?

ferhat05
ferhat05

15802 Puan

Anket

Sahiplen
(21 oy)
İşe yaramaz, boşuna sahiplenme
(5 oy)
Toplam (26 oy)

Kedimiz 8 aylık olacak ve doğduğundan beri iki güne kadar bahçedeydi. Cumartesi akşamı kalıcı olarak eve aldık. Şimdiden dışarı çıkmak için bağırmaya başladı. Kısırlaştırıcaz ama sakinleşeceğine inanmıyorum. Yazın da her yer açık bizim. Her yerde sineklik var ama kapıdaki sinekliğe tırmanıp kaçabilir. Acaba başka bir kedi daha sahiplensek daha iyi olur mu?


10 CEVAP

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Kedi için iyi olur arkadaş ona iyi gelebilir. Manevi olarak bir zorluk olacağını düşünmüyorum ama maddi durumunuz nasıl? Mesela ben 2. Kedimi planlı sahiplenmedim ve sahiplenmek de istemezdim çünkü maddi olarak çok iyi değilim. Bir kedim olsa daha sağlıklı halledebilirdim mamasını tedavi masraflarını falan. Ama siz ikisine de yeteneğinizi düşünüyorsanız maddi olarak sahiplenin derim.

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Kısırlaştıktan sonra sakinlesir bence.Kediniz dışarı salmayin çünkü şu sıralar hayvanlar arasında bulaşıcı ölümcül hastalıklar var. Ikinci kediyi sahiplenmek kedi masrafinin iki katina çıkması sizi biraz zorlayabilir. Kediler için iyi aslında arkadas olurlar hatta kisirlaşmış kediler yavru kedilere karşı daha nazik oluyorlar hatta anne gibi davraniyorlar tabi o sizin kedinin huyuna da bağlı ama bir kac kez boyle yapan kediler de gordum, eve yeni gelen kedi yuzunden küsenler de alıştırma sureci önemli. Ama en önemlisi maddi yanini da düşünün lütfen aileyi ikna etmek kolay sorumluluk almak biraz daha zor.

sugartgecat
sugartgecat

13112

evde durmak istemiyosa ona bahcede bakmaya devam edip baska bi kediyi evinizde sahiplenebilirisniz

ferhat05
ferhat05

15802

İkinci kedi sahiplenmek için kedimizin de bizim de zamana ihtiyacımız var. Bizimki bir yaşına gelince karar vermiş oluruz. Bizimki oyuncu, küçüklüğünden beri hep arkadaş ister. Hemen kaynaşır. Geçen hafta daha eve almamışken 2 aylık kediye tıslamıştı ertesi gün beraber yatıyorlardı. Öyle diyeyim.

ferhat05
ferhat05

15802

Lütfen bahçede bırakmak falan söz konusu bile değil. O ömrü yettiği kadar bizimle. Elimizden geldiğince en iyi koşullarda.

Zukooo
Zukooo

4991

Kısırlaştırdıltan sonra dışarı çıkmak istemez. Zaten şuan yabru ve çok oyun istiyor dışarı isteğinin çoğu da ondan kaynaklı benimki de aynı. Evde biraz yorun onu kısırlaştırdıktan sonra zaten sakinleşiricektir ama aksi ihtimale karşı güvenli bir bahçeniz varsa yaz aylarında girip çıkmasına izin verebilirsiniz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Dışarda bulaşıcı hastalık çok fazla. İkinci kedi enerjisini atmasına yardımcı olur. Kisirlastirmak daha sakinleşmesini dışarı çıkma isteğinin azalmasını sağlar. İkinci kediye maddi olarak yeteceksiniz sahiplenin derim.

ferhat05
ferhat05

15802

Lütfen düşüncelerinizi de yazar mısınız. Yavaş yavaş ailemi ikna edebileceğimi düşünüyorum. Şehir değiştirme gibi herhangi bir şey yaşamayız.

ferhat05
ferhat05

15802

Bahçeye, sokağa benim gözetimim altında olmadan çıkmasını istemem. Hem dışarı çıkınca biraz pisletiyor kendini.

Latahzen27
Latahzen27

13204

Allah aşkına kediyi bırakıp yenisini içeriye alan yorumlara şaşıyorum su yorumları yapanlara olurmu öyle şey ya nasl bi mantık kediniz belliki cok yalnız arkadaş istiyor ilk başta cok zorlanabilirsiniz ama emin olunki onlar hep tatlı sorumluluklar olucak masraflar derseniz belediye size yardımcı olabilir die düşünüyorum ama kesinlikle kedinizi dışarıya bırakmayın unutmayın kediler strese girdimi bidahada sahilleriysen eskisi gbi sıcaklığı olmuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 737 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR