Fazla Ete Alerji?

Ozge00
Ozge00

131723 Puan

Kedim tam iyileşti derken gecen gun et vermiştim güzelce yedi ondan sonra yine kaşınmaya başladı. Boyle bir sorun olabilir mi? Eti fazla yiyince alerji yapabilir mi? Cok ilginç cidden tüyleri falan çıkmıştı yine kaşınmaya başladı tüyleri döküldü ayni bölgede. Veteriner de anlamiyor. Boyle bir sey yasayan var mi?

10 CEVAP

Tengu
Tengu

14308

Özge hanım bu alerji işi hangi mamadan sonra oldu mystic mi brit mi? Nd almasam brit alacaktım da

sforselin
sforselin

119776

Fazla ete değil de verdiğiniz ete alerjisi var bence. Alerjim olan şeyleri fazla yemediğimde ben de sorun yaşamıyorum mesela. Miktarı artarsa ilaç kullanmam dahi gerekebiliyor. Eti ekstra bir şeyle verdiyseniz onunla da alakalı olabilir. Eski kullandığınız mamanın içindekilerle de kıyaslayın bence.

Siyammm
Siyammm

120334

Sforseline katılıyorum. Tahminimce sadece verdiğiniz tür ete alerjisi olabilir. Balık eti yada tavuk eti gibi.

Bisuskonuscam
Bisuskonuscam

2375

Fazla proteinin alerji egzama yaptigi görülen bir durum. Ama oyle 2 3 yemeyle olan birsey de değil degisikmis sizinki gecmis olsun

Ozge00
Ozge00

131723

Yok yavrulugundan beri tavuk eti yiyor hiç böyle olmadi. Mysticten sonra başladı bu durum. Mamayı değiştirdim. Düzelmişti tam kaşıntısı geçmişti. 2-3 gundur tekrar kaşınıyor ayni yer. O günden once et vermiştim, birkaç haftadir vermiyordum. Farklı bir şey vermedim. Tavuk harici bir sey de yemiyor zaten.
Daha once kullandıği feliciaya geri döndüm onda et yok. Et vermeyi keseceğim bir süre. Bakalım devam edecek mi kaşıntısı.

Bisuskonuscam
Bisuskonuscam

2375

Tavukla alakali arkadasimin kedisinde yillar sonra basladi bu yara yapma egzama gibi alerjisi. Suan hala ugrasiyor tam geciyor hop geri nuksediyor tavuk vermese de. Biraz illet bir durum umarim bir daha yasamazsiniz

Siyahiinci
Siyahiinci

11540

Fazla protein tüketmekten yakınımın kedisinin cildi bir şeyler döktü. (Çok fazla et vermişlerdi o sıra) Vet. Hekimin dedikleri bunlar. Böyle olunca da reçeteyle satılan mama kullanmaya başladılar. 2 kg dan 3, 4 paket sanırım. Hala da kullanıyor.
Vet. Hekimler daha iyi bilirler ancak kediler zaten etobur canlılar değil mi? Nasıl fazla protein oluyor onu çok anlamadım

Siyahiinci
Siyahiinci

11540

Mamanın markasını demeyi unutmuşum. Hilla kullandılar.
İmkanın varsa tekrar bir veterinere git bence. Çok geçmiş olsun

Ozge00
Ozge00

131723

Tavuk harici bir şey de yemez asla, ne yapayım bilmiyorum cidden. Umarim onunla alakalı değildir. Son 2-3 aydir var bu durum. Ondan once de tek yediği tavuktu. İlginç bir şey.

Ozge00
Ozge00

131723

Başa döndük yine. Bacağındaki tüyler döküldü. Kaşınıyor hala.
Tavuk harici bir şey yemiyor, aç aç geziyor öyle. Yas mamayla karıştırdım, onu bile yemedi. Ne yapacağımı bilemedim. Yemiyor. Baska yolu var mıdır yedirmenin?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 426 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR